Vlekken op je pas gedweilde vloer? Dit doe je waarschijnlijk fout
22 oktober 2021 

Vlekken op je pas gedweilde vloer? Dit doe je waarschijnlijk fout

Denk je je vloer helemaal spic en span te hebben gedweild, zie je naderhand alsnog allemaal voetafdrukken en strepen op de vloer. Hebben er kaboutertjes achter je rug om over de gedweilde vloer gelopen? Nee hoor, de kans is groot dat jij zelf iets niet goed hebt gedaan. Daarom zetten we een aantal veelgemaakte dweilfouten op een rij.

Of je nu een peperdure hardstenen of houten vloer of juist betaalbaar laminaat van Kwantum hebt, één ergernis zal je met eigenlijk iedere vloer regelmatig ervaren: voetafdrukken op de pas gedweilde vloer. Ontzettend vervelend, maar aan de vloer ligt het in ieder geval niet. Het is namelijk heel gemakkelijk te voorkomen door de volgende fouten niet meer te maken:

Fout 1: je gebruikt te veel schoonmaakmiddel

Als we iets schoon willen hebben zijn we geneigd extra veel zeep of schoonmaakmiddel te gebruiken. Toch kun je dit maar beter niet doen. In zeep zit namelijk vet, waardoor je juist een doffe waas over je vloer krijgt. Terwijl je toch liever wil dat het glimt?! Gebruikt daarom maximaal twee eetlepels schoonmaakmiddel per emmer en geen druppel meer!

Fout 2: je gebruikt te veel water

Daarnaast gebruik je misschien ook wel te veel water en is je dweil te nat. Hierdoor droogt je vloer langzamer en is de kans groter dat je uiteindelijk toch nog over de natte vloer loopt. Terwijl je jezelf nog zo had voorgenomen te wachten…

Fout 3: je gebruikt warm water

Een andere veelgemaakte fout is dat je wellicht warm water gebruikt. Niet heel gek, want ook jezelf en je afwas maak je schoon met warm water. Maar toch is koud water beter. Dit komt omdat warm water sneller verdampt waardoor er zeepresten achterblijven op de vloer. Als je er daarna op gaat staan ontstaan er direct afdrukken.

Fout 4: je denkt niet na over een logische route

Daarnaast worden voetstappen natuurlijk ook vooral veroorzaakt doordat je zelf over je net gedweilde vloer loopt, zelfs al had je je voorgenomen van niet. Daarom is het heel belangrijk om van tevoren te bedenken welke route je uitstippelt. Het lijkt misschien logisch om te eindigen bij de gootsteen zodat je je emmer meteen kunt legen, maar dan? Je gaat waarschijnlijk niet bij de keuken staan wachten tot alles droog is, zonder je te bewegen. Probeer daarom je route per ruimte slim uit te stippelen zodat je niet terug hoeft te lopen en probeer uiteindelijk bijvoorbeeld te eindigen bij de bank. Leg hier van tevoren een tijdschriftje klaar, zodat je na je dweilroute op de bank even lekker kunt uitrusten en wachten tot alles droog is. En dáárna gooi je pas je emmer leeg.

Bonustip: gebruik spoelglansmiddel of wasverzachter

Tot slot willen we natuurlijk niet alleen maar benoemen wat je fout doet, maar geven we ook graag een bonustip om je vloer extra glans te geven. Door wat spoelglansmiddel voor je vaatwasser of wat wasverzachter in je dweilsopje te doen krijg je dit effect. Ook moet dit ervoor zorgen dat de eventuele voetafdrukken niet meer zo snel te zien zijn. Maar… let er wel op dat je er niet te veel in doet, want te veel zeep kan gaan plakken en dan werkt het dus averechts.

Zit je helemaal lekker in de poets-modus? Lees dan ook even onze tips om het speelgoed te reinigen of je laptop schoonmaken!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?