Vijf tips om het sporten leuker te maken
13 oktober 2014 

Vijf tips om het sporten leuker te maken

Sporten, eigenlijk doen veel mensen dit alleen maar om in vorm te blijven of om af te vallen. Slechts enkele mensen zullen zeggen dat ze sporten juist super leuk en uitdagend vinden. Het wordt tijd om het sporten leuker te maken, zodat het niet meer zo’n strijd wordt om toch elke dag een half uur te bewegen. Vandaag vijf tips om het sporten leuk te maken!

Ga samen met vriendinnen sporten
Het klinkt heel clich, maar samen sporten maakt het zoveel leuker. Je kunt je ervaringen delen, lachen om rare bewegingen die je maakt en samen naar die leuke sportleraar kijken. Daarnaast zorgt het ervoor dat je veel minder makkelijk je afspraak afzegt, omdat het regent buiten of omdat je gewoon liever in je pyjama naar Grey’s Anatomy blijft kijken.

Maak je eigen playlist
Of je nu in de sportschool sport of je doet aan hardlopen, muziek maakt je work out veel leuker. Maak van te voren eens een playlist met al je favoriete nummers. Wedden dat het echt een oppepper geeft als je favoriete liedje voorbij komt? Voor je het weet zit de work out er al weer op en wil jij nog net iets langer doorgaan om het liedje af te luisteren.

Nieuwe kleding
Bijna elke vrouw wordt blij van nieuwe kleding. Als je gaat sporten ga je natuurlijk niet je lelijke kloffie aan doen. Tegenwoordig zijn er zoveel leuke budget sportkleding te vinden. Het hoeft niet per se allemaal van Nike of Adidas te zijn. Neem eens een kijkje bij de H&M of de Primark. Je gaat je altijd beter voelen met nieuwe kleding aan.

Wissel tussen verschillende sporten
Logisch dat je soms helemaal geen zin hebt om te sporten. Als jij al 3 jaar achter elkaar elke week Zumba doet, dan begint het ooit een keer saai te worden. Kijk eens wat verder in de sportschool. Misschien is bodypump wel iets voor je of ben je nieuwsgierig naar yoga? Afwisseling zorgt ervoor dat sporten leuk blijft. Sport je thuis? Kijk eens rond op youtube. Er zijn heel veel leuke work outs te vinden die je kunt afwisselen met je eigen work out.

Maak er een challenge van
Wil je dolgraag die ene tas kopen, maar ben je aan het twijfelen? Daag jezelf uit met als grote beloning die tas. Schrijf op een papier jouw uitdaging op. Bijvoorbeeld je moet een maand lang twee keer in de week in de sportschool te vinden zijn. Hang het ergens op waar je er elke dag mee geconfronteerd wordt. Hoe goed voelt het als je weer een dag mag afstrepen op je lijstje.

Sporten mag geen gevecht meer zijn als je deze tips mee neemt. Veel plezier met sporten!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?