Verzwegen moeder - Gisa Klnne
21 november 2014 

Verzwegen moeder - Gisa Klnne

Op het moment dat Rixa te horen krijgt dat haar moeder is verongelukt, verlaat ze meteen het cruiseschip waar ze als pianiste werkt om terug te keren naar Duitsland. Als ze ontdekt dat het ongeval op dezelfde weg heeft plaatsgevonden als waar haar broer twaalf jaar geleden omkwam, ontstaan er steeds meer vragen. Rixa gaat opzoek naar antwoorden, maar stuit juist op een verzwegen familiegeschiedenis. Terwijl Rixa bijna obsessief op zoek gaat naar de waarheid achter het predikantengezin waarin haar moeder in tijden van het ijzeren gordijn opgroeide, lijkt er niemand te zijn die haar een antwoord wil geven.

Het verhaal bestaat uit de zoektocht naar antwoorden van Rixa die wordt verweven met verhaallijnen van haar grootouders en andere familieleden. Klnne neemt je dan ook mee van de eerste wereldoorlog tot aan het heden met alle tussengelegen ellende. En toch is er ook plek voor mooie herinneringen, want die zijn er tenslotte ook.

De schrijfster heeft overduidelijk onderzoek gedaan voor Verzwegen moeder. Rixa is niet alleen een pianiste, ze denkt zelfs als een muzikant. Daarnaast komt Klnne zelf uit een predikantengezin en dat maakt deze bijzondere, deels verzwegen, maar fictieve familiegeschiedenis tot een prachtig boek.

cover

Verzwegen moeder van Gisa Klnne is hier te koop voor 19,99

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?