Verrijk je interieur met tegeltjes; 3 tips!
14 september 2020 

Verrijk je interieur met tegeltjes; 3 tips!

Wij zijn gek op tegeltjes, de verschillende kleuren, groottes en motieven geven je zoveel mogelijkheden! Misschien is het daarom ook juist wel moeilijk kiezen. Wij hebben dit blog geschreven om jou te inspireren met tegeltjes!

1. Open haard met tegeltjes

Ik begin gelijk met mijn favoriet. Van een open haard kan je namelijk echt een eyecatcher maken door hem te betegelen. Door langwerpige tegeltjes te kiezen die je verticaal plaatst kan je de hoogte benadrukken van de ruimte. Of door ze horizontaal te plaatsen benadruk je de breedte. Wil je een visgraat motief, dan ontstaat er juist een speels effect. Een vierkante variant is natuurlijk ook mogelijk. Afhankelijk van de ruimte en de setting kies je dan voor een grote of kleine tegel.

2. Betegel een kastje, plank of tafel

Je kan zelf een uniek item creëren door een simpel meubel of bijvoorbeeld een plank te betegelen. Een bekende Ikea hack en een leuke DIY is de Besta kast. Op deze kastjes kan je een passende plank leggen die je betegelt. Je kunt het erop metselen zoals in dit filmpje of voor een losse plank kiezen die er gewoon op ligt. Dan kun je, als je weer wat anders wilt, dat makkelijk te realiseren. Een salontafel of sidetable is ook heel geschikt hiervoor. Let wel altijd even op dat het meubel of de plank zwaarder wordt door de tegeltjes. Dus controleer goed of het onderstel of de plankendrager dit kan hebben.

3. Een betegeld keukenblok

Toen ik laatst op Pinterest aan het gluren was naar keuken inspiratie kwam ik een betegeld kookeiland tegel. Zo tof! Dit kookeiland was lang en smal, een soort bar eigenlijk. Hij was betegeld met simpele vierkante witte tegels met een donkere voeg. Heel gaaf! Een voordeel hiervan is dat deze tegeltjes heel goed te betalen zijn! Je kan het hele keukenblok/eiland betegelen, dit zorgt voor eenheid en rust. Je kan uiteraard ook de onderbouw betegelen met een ander blad of juist andersom.

Qua soorten en maten is er oneindig veel keuze. Mat, glanzend, rechthoekig, vierkant, zeshoek, half rond, puntige of rechte afwerking, klein, groot, strak of juist echt handwerk. Ook kan je een hele andere uitstraling krijgen met het patroon (O.a. visgraat, blokvorm, grafisch vormen) en de kleur voeg die je kiest. Het is dus ook lastig om hier te zeggen wanneer je welke tegel het beste kunt kiezen. Ik zou zeggen volg je gevoel, kijk goed naar je interieur of vraag een expert om advies!

Heb jij ook tegeltjes in je interieur? En zijn die dan vooral functioneel of alleen ter decoratie? Ik ben benieuwd! 

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?