Serena verhuisde naar Eindhoven en zocht vriendinnen in de buurt
25 augustus 2023 

Serena verhuisde naar Eindhoven en zocht vriendinnen in de buurt

Onlangs kwamen wij in contact met Serena (35), ze woont samen met haar vriend en kat en ze is leerkracht in het basisonderwijs. Toen ze vijf jaar geleden naar Eindhoven verhuisde vond ze via haar werk en het stappen nieuwe vriendinnen. Toch voelde ze dat ze nog altijd ruimte had voor een goede vriendin of een gezellig groepje nieuwe vriendinnen. En over die zoektocht vertelt ze in dit interview.

Kun je iets over jezelf vertellen?

Ik ben een rustig en eerlijk persoon die van kleine dingen kan genieten; mijn dag is al snel geslaagd. Mijn vriend, familie en vrienden zijn heel belangrijk voor mij. Ik houd van koffie, lekker en gezond eten, dieren, de zon, de verschillende seizoenen, muziek van Queen en ik kan heel blij worden van mooie teksten. Mijn hoofd ratelt de hele dag door over allerlei ideeën en dingen, daarom zweer ik bij lijstjes en structuur. Hierdoor heb ik overzicht en daar word ik lekker rustig van.

Ook hou ik van mensen om me heen en leuke dingen ondernemen of op stap gaan. Daarnaast heb ik ook altijd de behoefte aan rust. Alleen of met mijn vriend thuis zijn is mijn ‘oplaadmoment’, dat vind ik heerlijk. Ik verveel me nooit, verzin altijd wel iets om te doen; lekker sporten of bezig zijn.

Je geeft aan dat je ruimte voelde om nieuwe mensen te leren kennen, hoe kwam je vanuit die wens op VriendinnenOnline terecht?

Ik zag dit een keer ergens op internet voorbij komen. Ik heb me toen aangemeld en ben ervoor gegaan.  Allereerst heb ik een verhaaltje bij mijn profiel gezet en de eerste dagen alleen wat gelezen, meer niet. Daarna ben ik op een paar berichten gaan reageren en zo kwam ik in contact met meerdere meiden.

Vond je het spannend om contact te leggen?

Ik vind het een mooie manier om zo contact te leggen met nieuwe mensen. Maar ik vond het ook wel spannend, want online kun je anders overkomen dan in het echt. Het is altijd lastig in te schatten hoe iemand echt is zonder dat je iemand gezien hebt.

Wat vind jij belangrijk in een goede vriendschap?

Dat je jezelf kunt zijn, alles kunt bespreken en er voor elkaar bent. Ik ben van nature een kat uit de boom kijker en wat gesloten van aard. Zodra ik je leer kennen, word ik langzaam een open boek. Dat zoek ik in een goede vriendschap; ‘de open boek versie van mezelf’. Als die er is, weet ik dat het goed zit.

Geloof jij dat goede vriendschappen voor altijd zijn of dat deze kunnen veranderen in de loop van het leven? Waarom?

Goede vriendschappen zijn voor altijd. Natuurlijk kunnen vriendschappen veranderen door allerlei redenen (elkaar minder zien, andere levensfases enz.), maar dat hoeft niet te betekenen dat de vriendschap minder goed is. Ik spreek sommige vriendinnen van vroeger nu veel minder, maar ik weet dat ik altijd bij ze terecht kan. En als ik met ze afspreek, is het net alsof we elkaar gisteren nog gezien hebben. Die band met elkaar houd je altijd als je goede vriendinnen bent, ook al verandert je leven.

Hoe is je journey op de website verlopen, nadat je je aangemeld hebt?

Nadat ik op een aantal oproepjes gereageerd had, heb ik met ongeveer 6 meiden contact gekregen. Uiteindelijk heb ik na ongeveer een maand met 1 van deze meiden afgesproken. Zij had daarvoor al meiden leren kennen, waarbij ik kon aansluiten in onze eerste afspraak. Zo kwam ik gelijk in een groep terecht met wie we zijn gaan eten bij 't Zusje. Ik vond dat best wel spannend, vooral omdat ik natuurlijk nog niemand kende. Maar na een tijdje was die spanning wel verdwenen en was het heel gezellig.

Hoe is jullie contact nu?

Heel goed! We hebben een appgroep en spreken leuke dingen af met wie op dat moment mee kan. Pas zijn we ook met z’n vijven een weekend naar Düsseldorf geweest. Ik leer iedereen steeds beter kennen en ik vind het heel erg leuk. Ik ben dankbaar dat ik deze dames heb leren kennen.

Zou je andere meiden nog een tip kunnen meegeven hoe zij ook leuke nieuwe mensen kunnen leren kennen?

Ik zou zeker VriendinnenOnline als tip geven. Niet geschoten is altijd mis!Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?