Valentijnstaart met witte chocolade en frambozen
12 februari 2015 

Valentijnstaart met witte chocolade en frambozen

Wil je jouw Valentijn eens echt verrassen? Maak dan eens deze heerlijke no-bake witte chocoladetaart met frambozen! De Valentijnstaart ziet er feestelijk uit n smaakt heerlijk. Je hoeft zelf maar 10 minuutjes in de keuken te staan, de koelkast of vriezer doet de rest van het werk.

De taart bestaat uit een heerlijke koekbodem, een laagje frambozenjam en daaroverheen een soort witte chocolade cheesecake. Je maakt het af met een paar verse framboosjes (of frambozen uit de vriezer). Wil je het helemaal goed doen? Gebruik dan een hartvormig bakblik.

Ingredinten

  • 100 gram Maria biscuits
  • 50 gram gesmolten boter
  • 4 el frambozenconfiture of halvajam
  • 300 ml verse slagroom
  • 250 gram volle kwark
  • 300 gram witte chocolade
  • 100 gram diepvriesframbozen

Bereidingswijze
Verkruimel de biscuitjes. De makkelijkste manier om dit te doen is om ze in een schone en droge theedoek te leggen, deze dicht te vouwen en er met een deegroller op te slaan. Herhaal dit totdat je fijne kruimels hebt.
Roer de gesmolten boter door de kruimels verdeel ze over de bodem van je bakvorm. Zorg dat het mengsel egaal verdeeld is en druk de kruimels goed aan. Zet de vorm 20 minuten in de koelkast of totdat de vorm niet meer meegeeft aan de onderkant.

Klop de slagroom op totdat deze stijf is.
Ondertussen verwarm je de chocolade au-bain marie of in de magnetron. Als je kiest voor de magnetron, wees er dan zeker van dat je elke minuut de chocolade doorroert met een metalen lepel. Chocolade kan namelijk snel verbranden.
Meng nu kort de chocolade en de kwark door de slagroom heen. Zorg dat het mengsel helemaal egaal is, maar ‘overmix’ het niet, want dan sla je alle lucht er weer uit.
Haal de bakvorm uit de koelkast en smeer over de laag koekbodem een dunne laag jam. Probeer dit zo snel mogelijk te doen, zonder te veel aan de bodem te zitten. Verdeel het witte chocolademengsel over de laag frambozenjam en strijk de bovenkant voorzichtig glad.
Strooi de frambozen over de bovenkant heen.
Zet de bakvorm 1,5 2 uur in de vriezer en klaar is je ultieme Valentijnstaart.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?