Trend: Jawbone UP 24

Je bewust worden

Je bewust worden van hoe gezond je leeft, soms is dat niet zo makkelijk als je denkt. Deze mooie armband meet hoeveel je beweegt en verbrand, en hoe je slaapt. Via de app kun je ook je eten invoeren: en Jawbone geeft het een cijfer. Weet je meteen of je goed bezig bent of niet! Vandaag leg ik graag een aantal vragen die ik over de Up 24 krijg uit.

Wat is de Jawbone UP 24?

Het is een sportarmband, die er mooi en stijlvol uitziet. Hij meet je bewegingen van de dag, en ook je slaap. Als je de sportarmband hebt, kun je de app er gratis bij downloaden. De app is onmisbaar, want zo zie je het overzicht van jouw dag.

Wat houdt de Up 24 precies bij?

Hoeveel stappen je zet bijvoorbeeld. Je kunt een doel stellen, en Up meet of je die doelen behaalt hebt. Up geeft ook advies: 10.000 stappen is gezond. Dan beweeg je genoeg en ben je ‘fit’. Ik heb dit doel dus ook overgenomen, en probeer dit dagelijks te halen.

Up geeft aan of je op bijvoorbeeld 23% of 88% procent zit van je 100% doel. Hij meet je actieve tijd, hoe lang je actief was, hoelang je inactief was, en hoeveel je verbrand in rust en in actieve beweging. Heel gevarieerd!

De Up houdt ook je slaap bij en geeft aan of je je slaapdoel (wat je zelf kan instellen) hebt behaald. Hij meet hoelang je erover doet om in slaap te vallen, hoevaak je wakker bent geweest, hoeveel lichte slaap je hebt gehad en meer…

Je kunt ook invoeren wat je net gegeten hebt, UP geeft dan een cijfer over die maaltijd. Ik schrok van mijn lekkere Nasi, dat bleek ineens niet zo voedzaam en gezond te zijn! Heel fijn dat je zo in de gaten kan houden of je dat taartje nu wel of niet kan nemen. Maar het is wel veel werk om het in te voeren. Ik doe het af en toe, om het even te meten van een dagje.

Is het geen armbandje wat vervelend zit?

Nee, helemaal niet. Ik heb er nauwelijks last van. Behalve met aankleden, dan kun je nog wel eens blijven haken aan je vest of shirt bijvoorbeeld. Verder went het snel; net als een horloge.

Is het waterdicht?

Nee dat helaas niet, het is wel spatdicht. De Up kan tegen regen, waterspatten van bijvoorbeeld je afwas maar is niet helemaal waterdicht zodat je er mee zou kunnen zwemmen of douchen.

Hoelang gaat de batterij mee?

Zeven dagen. Na die zeven dagen (meestal doe ik ‘m iets vooraf al even aan de oplader) kun je ‘m een uurtje via een USB aansluiting opladen. Binnen een uur is hij weer vol, voor weer zeven dagen.

Prijs?

Rond de 130 euro. De zwarte versie is altijd iets duurder. Je kunt ‘m ook in andere kleuren krijgen. Ik heb de Jawbone Up 24 bij Jawbone zelf besteld, en was er binnen 5 werkdagen.

En andere Jawbone Up gebruikers, kun je daar mee in contact komen via de app?

Ja, dit kan. Je maakt elkaar dan teamgenoten en je kan dan zien wat jouw teamgenoot al bewogen heeft die dag. Als je fanatieke teamgenoten hebt die voorlopen motiveert dit enorm. Sowieso motiveert de Up enorm. Ik loop vaker een extra rondje als ik zie dat de dag bijna voorbij is en ik anders niet de 100% van mijn stappendoel zou halen.

Cijfer? Ik geef de Jawbone Up 24 een 9! Als hij helemaal waterdicht was geweest vind ik ‘m een 10 waard. Maar hij is echt je geld waard. Het maakt je bewust en het zorgt er echt voor dat je meer let op je dagelijkse beweging. Ik ben er echt heel blij mee! Ik stap nu ook als ik met de bus ga een halte eerder uit en loop het laatste stukje. Dat soort kleine dingetjes helpt al enorm!

Zou jij het geld ervoor over hebben?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?