Trend in beautyland: strobing
25 augustus 2015 

Trend in beautyland: strobing

Trends in beauty land

De een is er meer mee bezig dan de ander en sommigen vinden het helemaal niets. De trends in beauty land zijn soms moeilijk bij te houden, veranderingen vinden constant plaats! Als je al deze trends wilt volgen, zul je je ogen open moeten houden en open moeten staan voor nieuwe dingen. Trends zie je overal; op straat, in de winkel, op internet; echt overal! In plaats van trends alleen maar volgen, zijn er natuurlijk ook de trendsetters. En inmiddels is er alweer een nieuwe trend gezet. Even geleden was iedereen nog in de ban van contouren, nu is er strobing.

Wat is contouring?

Wanneer je bezig bent met de trends in beauty land dan ben je wellicht bekend met contouring, wat vooraf ging aan strobing. Als je nog niet weet wat contouren is; zoek maar eens een foto op van Kim Kardashian en je zult het snel weten. Zij is de echte contour queen en staat bekend om haar aangebrachte contouren. Shapen ofwel contouren, wil zeggen dat je speelt met schaduw en met ‘licht’. De mooie plekken in het gezicht, die je wilt benadrukken, laat je oplichten. De plaatsen die je wat minder naar voren wilt laten komen, geef je meer schaduw. Zo kun je gemakkelijk je voorhoofd minder lang laten lijken, je kaaklijn strakker of je neus minder breed.

Wat is strobing?

En dan komen we natuurlijk bij de nieuwste trend; strobing. En dat is ook waarom hiervoor contouring is besproken. Strobing is namelijk een soort van onderdeel van contouring. Bij contouring werden lichte en donkere kleuren ingezet om het gezicht meer vorm te geven. Toen al was highlighter een belangrijk onderdeel, maar dat is nu dus wel heel belangrijk geworden. Want waar je bij contouring bijvoorbeeld ook nog aan de slag gaat met een bronzer, is dat bij strobing niet meer het geval. Bij strobing breng je alleen highlighter aan in het gezicht, om deze plekken op te laten vallen. Je kunt hierbij denken aan het voorhoofd, de neusbrug, de kin, het wenkbrauwbot, de cupidoboog en bovenop je wang. En voila; daar heb je die gezonde glans!

Is contouring dan verleden tijd?

Vaak volgen trends elkaar op en verdwijnen de oudere trends na verloop van tijd. Of dat hierbij ook het geval is, is nog maar de vraag. Op social media zijn er verschillende meningen over strobing te vinden en dat is natuurlijk logisch bij trends. Velen vinden het nog steeds heel mooi om het gezicht extra vorm te geven met bronzer. Sowieso zorgt bronzer voor een mooi gezond kleurtje, wie wil dat nu niet!? Bij contouring geef je je gezicht n een mooie vorm n een mooie glans; dat zijn twee vliegen in n klap!

Dit blog is geschreven door Marille van www.thegreenguide.nl (@thegreenguidenl op social media), waar zij schrijft over natuurlijke & dierproefvrije beauty, eerlijke & duurzame kleding, minimalisme, veganisme, duurzaamheid, gezondheid, mindfulness, spiritualiteit en reizen!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?