Tips van een coach: Rust creëren in deze hectiek
08 april 2020 

Tips van een coach: Rust creëren in deze hectiek

Rust creëren eren in een hectische periode? Het is zo belangrijk om een disbalans op te lossen en echt ook te kunnen rusten en tijd voor jezelf te nemen. Hoe deel je dit in? Check de tips.

Tijd voor jezelf

Zeker nu is het belangrijk om bewust tijd voor jezelf te maken en te vertragen, al is het maar een kwartiertje. Dat doe je onder andere door te besluiten om sommige dingen niet meer te doen en los te laten. Hoe lastig dat ook is.

Het is daarom goed om te kijken wat jou natuurlijke ritme is versus wat je allemaal hoort of denk te moeten doen.

Wat is het beste voor jou of jouw gezin?

Om daar achter te komen, moet je eens loslaten wat je elke dag doet. Probeer eens met een frisse blik naar jezelf te kijken. Oordeel niet en laat je belemmeringen achterwegen.

Je gaat vandaag en de komende dagen jouw natuurlijke ritme opschrijven:

  • Hoe laat word je van nature wakker?
  • Op welke tijdstippen voelt het goed voor jou om te eten?
  • Hoeveel slaap heb je nodig?
  • Op welke momenten van de dag heb jij het meeste energie?
  • Wanneer ben jij op je best?
  • Op welke momenten ben jij het meest productief?
  • Op welke momenten heb je rust nodig?

Zijn er verschillen in jouw natuurlijke ritme en wat je nu daadwerkelijk doet? En wat zou je willen aanpassen? Neem de tijd om je ritme aan te passen ook naar gelang de situatie en vergelijk jezelf vooral niet met anderen.

Want verandering kost tijd, er zijn minimaal 66 dagen nodig om te wennen aan een nieuwe gewoonte en daar een automatisme van te maken.

Deze oefening staat in mijn Slow & Grow Journal

Om je op weg te helpen, heb ik een Slow & Grow Journal gemaakt met daarin verschillende oefeningen die jou laten stilstaan bij jouw ritme, balans en vertragen. Door elke dag een paar minuten stil te staan bij wat er voor jou werkelijk toedoet, zet je kleine stappen richting jouw verlangens en creëer je rust in de alledaagse hectiek. Wil je meer lezen over het Journal klik dan hier.

Leuk: Omdat het nu toepasselijker is dan ooit, krijgen lezers van VriendinnenOnline bij aanschaf van het Journal, het Slow Programma Onthaasten t.w.v. € 97,- cadeau! Hiervoor moet je bij het bestellen in de notities “Slow Programma via Vriendinnenonline” erbij vermelden. 

slow-grow-journal-mirjam

Heel veel succes!

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?