Tips voor het zoeken naar een tv meubel
14 januari 2021 

Tips voor het zoeken naar een tv meubel

Een tv meubel neemt stiekem best een centrale plek in je woonkamer in. Vrij veel huiskamers zijn ingericht waarbij de bank een goed uitzicht biedt op de televisie. Je tv meubel mag er dus best uitspringen! Maar hoe kies je nou een goed tv meubel uit dat naast leuk is ook nog eens praktisch goed bij jullie past? Met deze tips kom je een stap dichterbij die keuze!

Inhoud

Een tv meubel is een vrij praktisch meubel, naast dat het oog ook wat wilt, is het vooral ook belangrijk dat hij voldoet aan jullie praktische wensen. Je tv komt erop te staan, een broadcast kastje erin, snoeren erachter. Moeten er veel spullen in worden opgeborgen? Hebben jullie bijvoorbeeld nog een losse DVD speler en DVD’s of verloopt alles digitaal? Is er nog een gameconsole op aangesloten die eigenlijk mooier uit het zicht staat? Bepaal wat je in het kastje wilt stoppen en of laatjes, kastdeurtjes of een open vak daarvoor gewenst is.

Formaat

Vanuit het bepalen van de inhoud kom je al gauw bij het formaat van de kast uit. Een paar factoren zijn erg belangrijk bij het bepalen van welke formaat kast past bij jullie woonkamer. Denk ten eerste aan de ruimte die je hebt bij de muur om de kast te plaatsen. Je wilt niet dat hij teveel loopruimte in beslag neemt, maar ook niet dat hij wegvalt in een te grote ruimte. Daarnaast is de hoogte een belangrijke factor. Als je de tv niet aan de muur bevestigt, komt deze op het meubel te staan. Hoe hoog is de kast idealiter? Hoe ver zit je vanaf de bank? Je wilt niet teveel omhoog kijken, maar ook niet naar beneden!

Design

Ja, het oog wil natuurlijk ook wat, he! Voor elke woonstijl is er wel een passend tv meubel te vinden. Wat is jullie stijl? Kijk wat er al in de woonkamer staat en wat goed aansluit op je bank, salontafel en vloerkleed, gezien dit erg dichtbij elkaar staat. Speel met materialen en kies voor kleuren die terugkomen in andere meubels of ga juist voor een mooie aanvulling door een net wat contrasterend materiaal te kiezen. Durf te gaan voor een echte eyecatcher. Op Pinterest kun je goede inspiratie opdoen hoe een gedurfd ontwerp je woonkamer een flinke upgrade kan geven!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?