Tips om mooie vakantiefotos te maken voor Instagram of Facebook
15 april 2019 

Tips om mooie vakantiefotos te maken voor Instagram of Facebook

Zon

Fotos van de zonsopgang- en ondergang werken ltijd! Als je op vakantie bent heb je ook gewoon de tijd om hier prachtige plaatjes van te schieten en stil te staan bij dit mooie schouwspel. En hoe leuk is het dan om dit ook te delen?! Tip: Ga zelf op de voorgrond van de foto zitten om het nog persoonlijker te maken.

Spontaan

De leukste fotos zijn de spontane fotos! Dus niet waar je ongemakkelijk tegen een muur of zwembadrand aan gaat leunen, maar gewoon lekker spontaan iets geks doen werkt altijd. Maak een leuk sprongetje op het strand en laat iemand daar een paar fotos van maken. Reken maar dat er een gekke, spontane foto bij zit. En vakantie is plezier maken, toch? Vind je het ongemakkelijk om zoiets te doen, dan zijn foto’s waar je een ijsje aan het eten bent of een spelletje doet ook erg leuk en net zo spontaan.

Spam

Ben je langer dan een week op vakantie? Verspreid je fotos dan over de gehele trip en post er niet de ene dag 10 tegelijk en dan vervolgens een paar dagen niks meer. Zeker op Instagram is het leuk om er elke dag 1 te posten. En vergeet je er een dag eentje? Dan gebruik je toch gewoon de hashtag #latergram.

tips-vakantiefotos

Filter

Een filter gebruiken mag best, maar gebruik ze alleen als het de foto goed doet. Probeer er niet mee te bewijzen dat je nog bruiner bent dan je eigenlijk bent. Een goede tip voor het bewerken van je foto’s is de app VSCO of Snapseed.

Variatie

Het is leuk om af en toe een foto te maken van de kleine dingen. Dus neem bijvoorbeeld eens een foto van je slippers, je lekkere cocktail of eten, een bordje met een straatnaam etc. Probeer dan alleen dat op de foto te zetten en de rest er omheen zo veel mogelijk egaal te houden (dus niet te druk). Wissel deze fotos af met fotos van de omgeving en van jezelf en voil; je komt al een heel eind!

Achtergrond

De achtergrond van de foto kan heel belangrijk zijn, zeker als je zelf op de voorgrond wil staan. Als jij namelijk in je fleurige jurkje voor een saaie achtergrond staat, dan komt deze niet helemaal tot zijn recht. Maar als de achtergrond net zo fleurig is als jijzelf, dan is het de perfect match en dus het perfecte plaatje!

Heb jij nog leuke tips om te delen? Laat ze hieronder weten in een reactie!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?