Tips Gent; Waar moet je eten, shoppen, sight seeing doen en borrelen?
01 juni 2017 

Tips Gent; Waar moet je eten, shoppen, sight seeing doen en borrelen?

Wat te doen in Gent

Gent ademt n en al historie, als je door de stad loopt is het net alsof je terug gaat in de tijd. Daarom alleen al is het heerlijk om gewoon lekker rond te slenteren door deze stad en te genieten van alles wat je ziet. Wat ook heel leuk is, is een rondje varen op het water. Dan zie je Gent weer van een hele andere kant.

gent-centrum-binnenstad

Gravensteen
De (in Vlaanderen als enige overgebleven) middeleeuwse burcht staat in Gent en heet Het Gravensteen (Sint-Veerleplein 11). Prachtig om alleen al langs te lopen, maar ook zeker een bezoekje waard. Het verdedigingssysteem is nog vrijwel helemaal intact, erg indrukwekkend.

gravensteen-gent

Street art
Leuke afwisseling met alle historie is het graffiti steegje in het Werregarenstraatje. Hier kunnen street art liefhebbers hun hart ophalen, zeker leuk om even doorheen te lopen en het ligt midden in de binnenstad.

graffiti-straatje-streetart-gent

Wafels eten in Gent

Tja, je bent niet in Gent geweest als je geen wafel gehad hebt. Die kunnen ze daar z lekker maken! Wij hebben ze bij een tentje op straat gehaald (yum!).

De beste wafels schijn je te krijgen bij het oudste wafelrestaurant Max (Goudenleeuwplein 3). Wel een beetje prijzig.

beste-wafels-max-gent

Shoppen in Gent

Normaal ontbreekt het bij mij aan de rust en tijd om uren door een stad te slenteren en shoppen, maar in Gent hebben we er lekker de tijd voor genomen! Je komt er -net als in elke grote stad in Europa- veel grote ketens tegen zoals H&M, Zara, Primark, maar er zijn ook kleine leuke boetiekjes, vintage winkels en ateliers te vinden. Een afwisseling van deze winkels is perfect. Voor de bekende winkels ga je richting de Veldstraat en Langemunt.

shoppen-gent

Gentse neuzen

De stad staat ook bekend om zijn ‘Gentse neuzen’. Deze snoepjes kun je o.a. in kraampjes langs de weg kopen en zijn mierzoet. Voor ons iets te zoet, maar je moet ze als echte toerist op zijn minst geprobeerd hebben, toch?!

gentse-neuzen

Leuke restaurants in Gent

Met wat goede research zijn wij in hele leuke restaurantjes beland. Wij hebben ontbeten in LKKR (Botermarkt 6). Een klein koffiebarretje met heerlijke broodjes, koffies en sapjes. Het tentje heeft slechts een paar tafeltjes binnen en met mooi weer ook een terras. De broodjes waren heerlijk, gemaakt met verse en zo veel mogelijk biologische en lokale producten!

Ontbijt/lunch

lkkr-lunchen-broodjes-gent

’t Klokhuys
Erg populair is restaurant ’t Klokhuys (Corduwaniersstraat 65), het zat er dan ook helemaal vol toen wij er waren. Maar na 10 minuten wachten met een drankje hadden we een tafeltje. En het was echt lekker. Een aanrader is deze ‘Gentse Waterzooi van kip’ een typisch lokaal gerecht van kip, aardappel en groente in een soort grote soepschaal. Erg lekker en leuk om te proberen omdat het echt iets van hier is.

klokhuys-leuk-restaurant-gent

Patershol
In Patershol schijnen vooral de leuke restaurantjes te zitten, in deze straat (Oudburg) vind je vele leuke tentjes.

oudburg-gent-restaurants

Krokettenbar
Ben je ook zo dol op kroketten? Ga dan zeker even langs de krokettenbar op de Gebroeders Vandeveldestraat 3. Daar hebben ze zo veel verschillende krokketten, hoe leuk is dat! Hij was bij ons helaas gesloten, maar anders waren we er zeker even naar binnen gegaan. Yum!

Borrelen

Gent is echt een studentenstad dus kroegjes genoeg! Natuurlijk moet je eigenlijk voor de Belgische biertjes gaan, bijvoorbeeld bij de Dulle Griet met maar liefst een collectie van 500 verschillende biertjes (Vrijdagmarkt 50) of bij het kleinste caf van de stad, het Galgenhuisje (Groentenmarkt 5).

Cocktailbar
Wij kwamen ook toevallig langs deze net nieuwe conceptstore/cocktailbar Palenque (Serpentstraat 28) en deze is hot en happening! Kijk hoe leuke de inrichting is, je kunt hier zo gezellig zitten! En het barpersoneel is ook erg vriendelijk dus je voelt je direct thuis in deze huiskamersetting.

conceptstore-cocktail-bargent-palenque

Heb jij nog leuke tips in Gent die wij gemist hebben? Deel ze hieronder met alle andere vriendinnen van de site!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?