Tinderen: Hoe pak je dat goed aan?
21 augustus 2019 

Tinderen: Hoe pak je dat goed aan?

Wees kritisch

Personen waarbij je twijfelt, mag je liken om ze toch een kans te geven. Als jij echter na een paar berichtjes denkt dat het toch niet helemaal lekker uit gaat pakken, dan heb je ook alle recht om het weer af te kappen. Trekken aan het dood paard werkt natuurlijk niet en wanneer jij weet dat dit het toch niet gaat worden, is het je tijd ook niet waard.

Maar niet t kritisch

Toch kunnen personen er op een foto heel anders uitzien dan in het echt of zich online net even iets anders gedragen omdat ze het allemaal maar gek of spannend vinden. Dan is een beetje geduld wel handig. Vaak hebben juist die onzekere mensen een hartje van goud.

Zie de rode vlaggen

Als je voor een one night stand op Tinder zit, zijn de gladde openingszinnen prima, maar als jij op zoek bent naar een relatie moeten bij een wat wil jij voor je ontbijt morgenochtend? al je alarmbellen afgaan. Als de persoon aan de andere kant ook maar n seksuele toespeling maakt in het eerste gesprek, weet je dat hij/zij niet oprecht is.

Slijmbal

Ook wanneer hij/zij meerdere complimentjes in de eerste paar regels geeft is er vaak meer aan de hand. Een complimentje is een leuke binnenkomer, maar blijkt meneer of mevrouw een grote slijmbal te zijn, heeft die persoon ook bijna altijd een heel ander doel met het gesprek dan jij.

Check de persoon

Als het te mooi lijkt om waar te zijn, is dat het soms ook. Gelukkig bestaat er Google Imagesearch! Voor de mensen die niet weten wat dat is: je kunt op een foto zoeken in Google. Maak een screenshot van het profiel, knip de foto uit en gooi hem in Google. Zo kom je er gauw genoeg achter of de knapperd waar je mee praat daadwerkelijk is wie hij/zij zegt te zijn of dat het eigenlijk een model is uit Verweggistan. Better safe than sorry!

Daten

En dan, als alles in orde lijkt te zijn en je leuke gesprekken met de persoon kunt hebben, moet er een keer afgesproken worden. Doe dit niet te snel, maar wacht er ook zeker niet te lang mee! In het begin zijn jullie allebei enthousiast, maar hoe langer jullie elkaar niet in real life zien, hoe saaier de gesprekken waarschijnlijk zullen worden.

Natuurlijk weet je nooit 100 procent zeker dat de persoon aan de andere kant te vertrouwen is. Daarom is het toch echt het beste om als eerste date ergens af te spreken waar meer mensen te vinden zijn. Ga samen uit eten, drink ergens een drankje of maak een wandeling door een (voor jullie) nieuwe stad. Een beetje standaard misschien, maar echt de beste optie voor de eerste date. En daarbij: als de persoon jou na zo’n voorstel te saai vindt, is dat weer een rode vlag. Hij/zij moet je leuk vinden zoals je bent, dus als jij liever safe afspreekt moet dat geen probleem zijn.

Succes!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?