Tijd voor thee; zo krijg je printjes op een tafeltje + GIVE AWAY
04 maart 2015 

Tijd voor thee; zo krijg je printjes op een tafeltje + GIVE AWAY

Tijd voor Thee - Transfermarker - KarinJoan
Tijd voor thee, met een koekje erbij, Tijd voor aandacht voor jou en voor mij.
Deze tekst is bij ons thuis uit het leven gegrepen. Iedere avond, wanneer ons mannetje van 7 op bed ligt, zegt mijn man: wil je thee? Superlief! (vooral omdat ik er nooit aan denk 🙂 En ik krijg er ook altijd een koekje bij. (Althans bijna altijd 😉 Het is of een lieve uitnodiging om samen even te zitten op de bank en even met elkaar bij te kletsen. Of hij brengt mijn theetje naar boven, omdat ik nog laat doorwerk. Maar als we samen op de bank zitten (vaak met oldschool Jazz op de achtergrond) dan gebruiken we altijd dit tafeltje voor de thee. Het is net wat makkelijker dan de salontafel die wat verder weg staat. En dat lieve gebaar van mijn man, was dus de inspiratie voor dit project. Ik schreef het gedichtje en zocht een mooie bijpassende tekening op Pinterest. (bron helaas onbekend)
Tijd voor Thee - Transfermarker - KarinJoan
Het tafeltje verfde ik met kalkverf van Annie Sloan. Maar ik heb deze techniek ook al eens op een ondergrond van latex toegepast en dat werkte ook prima! Het effect is wel mooier naarmate de verf matter is. Ik vertel je graag hoe je te werk moet gaan om zon zelfde effect te verkrijgen.
Tijd voor Thee - Transfermarker - KarinJoan
Stel je hebt een favoriete tekst of een hele mooie afbeelding. Die zou je graag op een tafeltje of kastje willen zien. Maar natekenen is een grote uitdaging en een kastje door de printer halen wordt al helemaal een onmogelijke opgave 🙂 Gelukkig is er nog een andere optie: gewoon krassen! Het klinkt gek, maar dat is eigenlijk alles wat je moet kunnen om die tekst of tekening op dat kastje of dat tafeltje te krijgen. Hoe?! Met de Transfermarker!
In de video onderin dit bericht laat ik je uitgebreid zien hoe ik het heb gedaan. Maar ik vertel het je hier ook graag in tekst en fotos.
Tijd voor Thee - Transfermarker - KarinJoan
De Transfermarker is een stift waarmee je prints over kunt brengen op allerlei ondergronden: papier, hout, karton, aardewerk, stof, kurk en geverfde ondergronden. Gewoon door te krassen!

Hoe werkt het?

De werkzame stof in de Transfermarker heeft de eigenschap om toner-inkt op te lossen. Net lang genoeg om het over te brengen van de print op de ondergrond. Dus je kunt gewoon een printje gebruiken om jouw afbeelding over te brengen op bijvoorbeeld een tafeltje. Maar let op!! Het werkt alleen met TONER-prints. Dus NIET met inkjet prints. Aawh! balen!! de meesten van ons hebben thuis een inkjetprinter staan. Geen zorg! Je kunt makkelijk een kopietje maken bij de supermarkt! Want kopieermachines geven ook tonerprints! Dus dat is snel opgelost :-). Je kunt zo aan de slag! (heb je toevallig een laserprinter tot je beschikking, dan heb je meteen de juiste prints!)
Tijd voor Thee - Transfermarker - KarinJoan
Wil je teksten op je ondergrond? (een gedicht, een naam, een songtekst, een spreuk etc) Print deze dan uit in spiegelbeeld. (op www.Transfermarker.nl vertel ik je hoe je dat makkelijk kunt doen) Mijn Tijd voor thee gedicht mag je bij deze meteen gebruiken. Klik hier om het te downloaden

ZO GA JE TE WERK

Leg de print met beeldzijde op de ondergrond. In dit geval op het tafeltje. Plak het vast met wat schilderstape om te voorkomen dat het gaat verschuiven tijdens het overbrengen.
Tijd voor Thee - Transfermarker - KarinJoan
Werk in een goed geventileerde ruimte: dus even een raampje open. Markeer dan op de achterzijde van de print een deel van de afbeelding die je wilt overbrengen. Het papier wordt op de gemarkeerde delen meteen doorschijnend (zie video hieronder) Werk in stukjes, want de werkzaamheid van de marker is slechts kort: ongeveer een halve minuut of minder. Maar het is genoeg tijd om dat stukje dat je hebt gemarkeerd over te brengen op de ondergrond.
Tijd voor Thee - Transfermarker - KarinJoan8
Het wrijven of krassen is na de ondergrond, de grootste bepalende factor voor het eindresultaat. Wrijf of kras met een voorwerp dat prettig glijdt over het oppervlak en waar je flink druk mee kunt uitoefenen. Ik gebruik op vlakke ondergronden graag een vouwbeentje en op ondergronden met meer structuur graag een bolletjes-tool. Maar je kunt ook de zijkant van een lepel of zo gebruiken.
Wrijf je met weinig druk, dan krijg je minder dekking. Wil je meer dekking, breng dan meer druk aan. Je kunt het een beetje vergelijken met wrijfplaatjes van vroeger. Alleen heb je deze zelf geprint!
Tijd voor Thee - Transfermarker - KarinJoan
Wrijf/kras in 2 richtingen: bijvoorbeeld horizontaal en verticaal. Spiek tijdens het proces of je geen plekjes gemist hebt. Anders wrijf je er gewoon nog eens overheen.
Ga zo deel voor deel door met markeren en krassen. Wanneer je de hele afbeelding of tekst zo hebt overgebracht op de ondergrond, verwijder je de print. Deze is niet meer bruikbaar, ook al lijkt het alsof er nog genoeg toner op zit.
Tijd voor Thee - Transfermarker - KarinJoan
Dat is eigenlijk alles! De afdruk is watervast: je kunt er best een doekje overheen halen. (Maar niet te hard poetsen 🙂

GIVE AWAY!

Maar zoals beloofd: ik geef 2 Transfermarkers weg!! En jij kunt er een winnen. Wat moet je doen?!
beantwoord deze 2 vragen in een reactie hieronder
  1. Wat zou jij willen doen met de Transfermarker?
  2. EN Vertel hoe je dit bericht hebt gedeeld (op Facebook of Twitter? Of op Instagram of Pinterest? Of gemaild naar een vriendin? Op de koffie bij de buurvrouw? Hoe meer je deelt, hoe meer kans je maakt!)
Volgende week maak ik de winnaar bekend in een reactie onder al jullie reacties.
Wil je meer informatie over de Transfermarker en nog veel meer inspiratie voor ander projecten met deze techniek? Ga dan naar www.Transfermarker.nl. Daar vind je ook de verkoopinfo.

Ik ben heel benieuwd naar jouw reactie!
Hartelijk bedankt voor het meedoen
en tot een volgend project!
Karin Joan
Tijd voor Thee - Transfermarker - KarinJoan
Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?