Tijd voor elkaar

Je kent het vast wel, de afgelopen weken hebben jullie elkaar nauwelijks gezien. Jij hebt veel overgewerkt, en je partner is al wekenlang ieder vrij moment aan het klussen in het nieuwe huis van zijn beste vriend. Ondertussen puilt de wasmand uit, is de koelkast bijna leeg en is het huis 1 grote troep Jullie zijn allebei gestrest, en de irritaties lopen zo nu en dan hoog op. Tijd om de lucht te klaren!

Te druk

Als je allebei veel te druk bent, kan het gebeuren dat je elkaar tijdelijk uit het oog verliest. Het is belangrijk om dan op tijd de batterij weer op te laden. En daarvoor hoef je echt niet naar een luxe hotel, een romantisch wellness-oord of op stedentrip. Met kleine, gezellige dingen kom je een heel eind!

Lekker niets

Een gepland avondje niets kan wonderen doen. Spreek met elkaar een avond af waarop jullie allebei op tijd naar huis komen. Kook gezamenlijk een lekkere pasta, open een goede fles wijnen dek de tafel met mooie servetten. Doe de gordijnen dicht en steek de kaarsjes aan. Dat voeltal heel anders, nietwaar? Regel van tevoren een leuke film, een gezellig bordspel of duik allebei onder een dekentje op de bank met een boek. Maar denk erom: niets moet. Doe gewoon precies waar je op dt momentzin in hebt.

ontspannen-openhaard

Avondje weg

Moeten jullie er nodig even tussenuit? Ga dan weer eens samen uiteten! Regel oppas of vraag of de kinderen een nachtje bij opa en oma mogen logeren. Zo hebben jullie alle tijd. Zoek een prettig restaurant uit waar jullie je allebei op je gemak voelen. Hoe lang is het geleden dat je je echt optutte voor je partner? Maak er deze keer echt werk van. Je partner zal het absoluut waarderen!

Wandelen

Stap in het weekend de auto in en rijd naar de kust of een ander mooi gebied. Tijd voor een lekker lange wandeling! Spreek af dat jullie niet over werk, de kinderen of praktische zaken zullen praten. Gewoon weer even jullie twee, net als vroeger. Zoek van tevoren uit waar jullie tussendoor gezellig iets kunnen gaan drinken. Ook leuk: neem een dekentje en een thermoskan warme chocolade mee!

Uitnodiging

Wil je je partner verrassen met een gepland avondje voor jullie tween? Misschien is het dan verstandig om hem daar wel op voor te bereiden. Als hij erg gestrest is, kan een plotseling uitje wel eens in het verkeerde keelgat schieten. (Ik heb het al zo druk!) Schrijf dus een lief briefje aan je partner. Stop dat in zijn broodtrommel of in zijn jaszak voor hij naar zijn werk vertrekt. Vertel dat je merkt dat jullie het allebei te druk hebben, en dat het tijd wordt om weer even tot elkaar te komen. Vertel wat je van plan bent, en schrijf dat je je erop verheugt om het samen gezellig te maken!

Maken jullie genoeg tijd voor elkaar?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?