Thuiswerken; hoe kun je dat het beste aanpakken?
26 juli 2019 

Thuiswerken; hoe kun je dat het beste aanpakken?

De keerzijde van thuiswerken

Tegelijkertijd vergt het ook een flinke portie zelfdiscipline en concentratievermogen. Op kantoor heb je immers veel minder afleiding, terwijl thuis wasjes en boodschappen kunt doen en je kind/huisdier (mits je die hebt) die om aandacht vragen. Daarnaast is er niemand die je op je vingers tikt als de verdeling werktijd vs koffiepauze in het voordeel van de laatste gaat werken. Of die Netflix ontoegankelijk maakt.

Kortom, je maakt je eigen regels en om dit niet uit de hand te laten lopen, geven we je wat tips om je thuiswerkdag zo goed mogelijk te benutten.

4 tips!

1. Ook al hoef je de deur niet uit, verzorg jezelf wel. Zorg dat je elke ochtend je aankleed en klaarmaakt, zoals je ook naar kantoor zou gaan. Dat helpt echt om je mindset goed te krijgen.

2. Kijk aan het begin van je dag naar de planning van jezelf en je huisgenoten. Zo weet je al wanneer je een aantal pauzes in moet lassen als je vriend bijvoorbeeld uit zijn werk komt of om even de schooldag door te spreken met je kind.

3. Hak je werk voor de dag in hapklare blokken en zet deze in een logische volgorde (dus maak een planning van je to do’s!). Op welk moment van de dag werk je het efficiëntst, plan dan dat lastige onderdeel in.

4. Het voordeel van thuiswerken is dus de vrijheid om je eigen werktijd te kiezen. Je kent jezelf het best, ben je een ochtendmens? Sta dan wat eerder op zodat je na het ontbijt genoeg tijd hebt om met een fris hoofd aan de gang te gaan. Ben je meer een avondmens? Waarom verhuis je je werkdag dan niet deels naar de avonduren? Overdag heb je tijd voor het huishouden en kun je vast je avondmaaltje koken.

Hoe ga jij om met een dagje thuiswerken?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?