The Hunger Games: Mockingjay part 1
25 december 2014 

The Hunger Games: Mockingjay part 1

Katniss Everdeen is aan het einde van tweede film Catching Fire gered van het kapitool, haar geliefde Peeta is juist achtergebleven bij president Snow. Waar we in de eerste twee delen konden genieten van de spannende Hongerspelen, blijven deze in de derde film achterwege. Van District 12 is bijna niets meer over en Katniss bevind zich in District 13 waar men in opstand wil komen tegen de dictatuur. Alma Coin en Plutarch Heavensbee (gespeeld door de overleden Philip Seymour Hoffman) willen dat Katniss de revolutie symboliseert.

Na wat twijfels gaat Katniss met een cameraploeg op pad om films op te nemen. Het is de bedoeling dat ze hiermee districten inspireert om in opstand te komen. Er is een strijdlied, The Hanging Tree, dat een moment van kippenvel oplevert, maar qua beeld is bijna heel de film grijs en grauw.

Mockingjay part 1 is absoluut niet de spannendste film van The Hunger Games, maar zeker een goede aanloop naar het vierde en laatste deel van de films. Mocht je hebben genoten van de boeken en/of andere films met Katniss, dan is ook deze derde film zeker een aanrader!

De film draait momenteel in de Nederlandse bioscopen, een prima uitje tijdens de kerstvakantie!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?