Surprise stress voor Sinterklaas: Handige tips!
17 november 2019 

Surprise stress voor Sinterklaas: Handige tips!

Moet jij een Sinterklaas surprise, maar blijf je steken bij het bedenken van een goed idee? Wij helpen je op weg!

1. Themas

Wanneer je alleen een surprise kan bedenken in het thema dat ook vorig jaar is gebruikt, hoeft dat bijvoorbeeld helemaal niet erg te zijn. Bijvoorbeeld wanneer iemand van reizen houdt. Als diegene de vorige keer een wereldbol heeft gekregen, kun je dit jaar een reiskoffer maken. Of een spaarvarken aangezien reizen meestal behoorlijk wat geld kost. Wanneer iemand heel ijdel is en de vorige keer een lippenstift heeft gekregen, kun je deze keer een nagellakpotje maken of een gehele kaptafel. Voel je daarin vrij.

2. Ga met de trends mee

Een surprise maken voor kinderen is meestal net wat makkelijker dan voor tieners of volwassenen. Wanneer je voor een tiener echt geen idee hebt kun je het beste met de huidige trends meegaan. Wat leuk is om te maken voor meiden is een polaroid camera, een grappige piata (in de vorm van een watermeloen of eenhoorn), of een starbucks koffiebeker. Voor jongens zou je altijd kunnen gaan voor een sporttrofee wanneer hij aan sport doet, een telefoon (om hem te plagen wanneer hij daar veel tijd aan besteed) of een biertap voor boven de 18. Neem iets moderns en je zit altijd wel goed.

3. Out of the Box

Wanneer je nou echt niks kan bedenken, doe dan iets anders dan een surprise. Je kunt bijvoorbeeld een speurtocht maken. Het enige wat je hoeft te doen is een schatkaart maken van het huis en de cadeautjes verstoppen. Markeer op de kaart waar de cadeaus verstopt liggen en het spel kan beginnen. Als je het nog een beetje moeilijk maakt voor de ander kun je er lange tijd plezier van hebben.

4. Gedichten

Bij een surprise komt meestal ook een gedicht. Wanneer surprises maken nou niet je sterkste kant is, kan je ook los gaan met je gedicht en een wat kleinere surprise maken. Je kunt bijvoorbeeld van je gedicht een puzzel maken, die eerst opgelost moet worden voordat je hem kan lezen. Ook zou je je gedicht in erg grote letters kunnen schrijven, waardoor deze niet meer op 1 A4tje past, maar je er meerdere aan elkaar moet plakken. Plezier gegarandeerd.

En als een gedicht maken nou echt helemaal niks voor jou is kun je dit altijd nog lekker uitbesteden. Er zijn genoeg freelance schrijvers die met liefde een gedicht voor jou in elkaar flansen!

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?