Voor dit taartje hoef je niet veel te doen, de voorbereiding is niet lang. Het enige is dat de vulling moet opstijven, maar terwijl dat gebeurt.. Kun je zelf even van de zon genieten!
Benodigdheden:
- 15 cm springvorm
- keukenmachine
- steelpan
- kom
- lepel
Ingrediënten:
- 150 gram biscuits
- 80 gram boter
- 2 eetlepels aardbeienjam
- 30 gram custard-poeder
- 500 ml melk
- 30 gram suiker
- 1 vanillestokje
- handvol aardbeien
- 1 eetlepel abrikozenjam
Bereidingswijze
1. Maal eerst de biscuits fijn in de keukenmachine tot het helemaal fijn is. Vet de springvorm in en bekleed deze met bakpapier. Smelt dan de boter en meng dit door de biscuitskruimels. Doe dit in de springvorm en druk alles goed aan. Begin met de bodem en zet dan de rand erop. Zet dit in de koelkast en begin ondertussen aan de vulling.
2. Eerst gaan we de aardbeienjam verwarmen, waardoor deze makkelijker over de bodem te verdelen is. Zorg voor een mooi egaal laagje. Meng in een kom de custard poeder, suiker en 3 eetlepels van de melk. Verwarm de rest van de melk en doe daarna het custard-mengsel erbij. Snijd ook het vanille stokje open en doe de merg bij de custard. Breng dit aan de kook voor een paar minuten tot het de juiste dikte krijgt. Je zult zien dat dit veel te veel is voor je kleine taartje!
3. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om of meer taartjes te maken, of de vulling te bewaren voor iets anders. Vul de springvorm met de vulling en laat deze dan opstijven in de koelkast. Nu hoef je alleen nog de aardbeien schoon te maken en erop te leggen. Voor wat extra glans, verwarm de abrikozenjam in een pannetje en smeer dit over de aardbeien.
Hoe makkelijk wil je het hebben?! Snel en simpel heb je zelf dit zomerse taartje gemaakt, eet smakelijk!