Simpele glazen flessen diy's
19 oktober 2014 

Simpele glazen flessen diy's

Alle lege flessen die je produceert, zijn eigenlijk hartstikke nuttig en leuk. Als je goed kijkt, zal je zien dat sommige flessen en potjes een hele mooie vorm hebben. De wijnfles in dit artikel heeft bijvoorbeeld een bijzondere vorm. Hij loopt van boven naar beneden taps toe. Ook de kleur geeft meteen een warme sfeer. Met deze simpele diy’s ben je dus helemaal klaar voor de herfst en ben je ook nog eens aan het recyclen. Ben je ze na een tijdje zat? Dan kunnen ze eenvoudig (zonder de non-glas materialen) in de glasbak zonder dat je na hoeft te denken over het prijskaartje. Dus gooi je lege glazen flessen niet weg, hergebruik ze!

Benodigdheden

  • Lege flessen of potjes
  • Wol
  • Lijm
  • Schoolbordverf
  • Schilderstape of masking tape

FlessenDIY1

Glazen fles met wol

Wol maakt van een lege glazen fles direct een woonaccessoire. Wol is ook niet weg te denken in de dagen dat het kouder wordt. In deze tijden van het haken en breien van sjaals en meer liggen er genoeg bolletjes wol in de winkel en zijn ze soms ook nog in de aanbieding. Kies een mooi kleurtje die bij jouw interieur en fles past. Wit kan vrijwel altijd. Je kunt bij deze diy zo creatief maken als je zelf wilt. Het is een simpele en snelle diy.

Aan de slag

Stap 1: doe op het punt waar je begint met het binden van de wol een dotje lijm op de fles.
Stap 2: je kunt de wol zo veel om de fles binden als je wilt. Je kunt er ook verschillende designs mee maken door bijvoorbeeld van dichtheid te wisselen. Voor de stevigheid kun je om de zoveel tijd een dotje lijm doen. Eindig sowieso met wat lijm. Probeer met de wol aan dezelfde kant van de fles te starten en te stoppen, dan kun je die kant naar achter plaatsen wanneer je hem neerzet.

FlessenDIY4

Stap 3: Combineer met wat leuke items en je gebruikt jouw nieuwe woonaccessoires in zijn volle potentie. Je kunt er natuurlijk ook een bloem of tak in zetten. Ook lichtjes hebben door zo’n groene fles een gezellig effect.

FlessenDIY5

Glazen fles met schoolbordverf

Potjes en flessen met schoolbordverf zijn niet nieuw, maar nog steeds even leuk en handig. Potjes met schoolbordverf in de keuken staan mooi en en zijn handig voor bijvoorbeeld rijst, pasta, muesli, suiker en ga zo maar door. Flessen met schoolbordverf staan hartstikke tof als woonaccessoires of als vaas. Design hem helemaal zoals je zelf wilt en zoals je zelf handig vindt. Je kunt natuurlijk ook aan de slag gaan met glasverf en kleurtjes. Zonde om weg te gooien zulke flessen!

FlessenDIY6

Stap 1: Plak de schilderstape of maskingtape in een bepaalde vorm op de fles. De vorm kun je helemaal zelf bepalen. Ga bijvoorbeeld voor een label, een hartje of zoals in dit voorbeeld twee horizontale strepen.

FlessenDIY7

Stap 2: Verf jouw design op de fles. Het makkelijkst is het om de verf erop te deppen met een sponskwast, zo krijg je geen lelijke strepen.

FlessenDIY8

Stap 3: Haal na een tijdje de tape eraf en klaar is je design. Je kunt het natuurlijk ook nog versieren met krijt. De schoolbordverf is eigenlijk voor hout en zal op glas minder watervast zijn, dus ga voorzichtig om met het eventueel vullen van de fles met water voor bloemen.

FlessenDIY9

Ga jij lekker aan de slag met jouw lege flessen?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?