Servetten vouwen in hartje; zo doe je dat!
01 februari 2017 

Servetten vouwen in hartje; zo doe je dat!

Wil jij servetten in een hartje vouwen? Dat kan al met een paar eenvoudige vouwen. Gewoon met een servet van stof of van papier. Op de foto's hieronder kun je zien hoe je in enkele stappen je servet tot een hart vouwt! Succes!

Kies allereerst een servet die past bij de styling van jouw tafel. Voor Valentijnsdag kun je bijvoorbeeld 2 rode servetten kiezen en de tafel verder versieren met rode roosjes in vaasjes en losse rozenblaadjes op tafel.

Voor een bruiloft met wit of beige servies, is het mooi om de servetten in gebroken witte kleuren te gebruiken en het geheel af te maken met witte bloemen en goud of zilver accessoires – zoals theelichtjes. Maar dit is afhankelijk van jouw thema natuurlijk. Kies vooral iets wat bij jou past.

Wat heb je nodig:

  • Servetten van stof of van papier

Als jij een servet van stof gebruikt, moet je elke keer dat jij het servet vouwt, de rand met een strijkijzer netjes strijken voor een perfect resultaat. Als jij papier gebruikt, dan hoeft dat niet.

Aan de slag:

hart-vouwen-servet

1. Vouw het servet open

2. Vouw hem vervolgens 1x dubbel

3. Daarna nog een keer dubbel vouwen, zodat het een lange streep wordt

4. Allebei de hoekjes naar binnen vouwen (net als een pijl)

5. Vervolgens vouw je de helft van het servet van de rechtkant naar boven (zie foto)

6. Daarna de helft van het servet van de linkerkant naar boven vouwen

7. Voila het servet is een hart geworden

Over de auteur

Ik ben Elsa en ik hou van het leven. En praktisch alles geeft me inspiratie; koken en dingen maken vind ik helemaal geweldig. Dat wil ik graag met jullie delen op VriendinnenOnline en ook op mijn eigen blog Elsarblog.com. Heel veel leesplezier!

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?