Second Love - doe je het of doe je het niet?
16 april 2014 

Second Love - doe je het of doe je het niet?

Second love – doe je het of doe je het niet?

Een tijd geleden was er nogal wat opwinding – en dan niet op de manier waarop Second Love aanbeveelt – over overspel. Een SGP-meneer vond het maar verwerpelijk dat er datingsites zoals Second Love bestaan omdat zij reclame voor overspel zouden maken.

Of dat laatste nu echt het geval is, valt nog te bezien, maar mogelijk maken ze het wel. Alsof de Belastingdienst reclame maakt voor betalen, maar mogelijk maken ze het je zeker. Via Second Love kun je namelijk mensen ontmoeten die overspel willen plegen. De naam zegt het al: de tweede liefde.

Of er van echte liefde sprake moet zijn, denk het niet. Van wat ik uit de ervaringsverhalen erover weet is dat het fijne van Second Love juist is dat je precies weet waar je aan toe bent. Want wie heeft er niet ooit via Relatieplanet een leuk iemand ontmoet die later getrouwd bleek te zijn? Was je net weer vrij en op zoek naar de Ware Liefde, kom je zo’n schuinsmarcheerder tegen.

Nee, Second Love is er voor degenen die niet persé willen scheiden of uit elkaar willen, die het nog best naar hun zin hebben met de vaste partner, maar net even iets anders voor de aandacht en de seks zoeken. Wat is daar nu zo vreemd en verwerpelijk aan?

Vanuit SGP-hoek is de opwinding wel te begrijpen, daar hecht men namelijk veel waarde aan huwelijkse trouw en de hoeksteen van de samenleving (het gezin voor wie deze uitdrukking niet kent). En men negeert misschien graag de cijfers die aantonen dat die hoeksteen intussen een grote hoop schroot is geworden die alleen maar meer aan het verbrokkelen is.

Maar terug naar dat overspel. Droomden we niet allemaal ooit van de eeuwige trouw? Hebben we die ook niet ooit eens iemand gezworen? Wat gebeurt er toch in een mensenleven dat die allergrootste waarden, dat die droom van tot-de-dood-ons-scheidt binnen de kortste keren bij het vuil staat?

Het is niet verwonderlijk dat daar intussen een grote markt voor is, waar mening ondernemer vrolijk inspringt. Second Love is de enige niet. Maar het zet je wel aan het denken. Want we weten ook dat overspel spannend kan zijn, maar dat het ook de grootste puinhopen tot gevolg kan hebben.

Hoe denken jullie daarover?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?