Samenwonen in zijn huis, hoe doe je dat?
02 februari 2020 

Samenwonen in zijn huis, hoe doe je dat?

Wellicht gaan jullie op zoek naar een nieuwe geschikte woning, maar het kan ook zijn dat één van jullie al op een mooie stek woont en jullie geen reden hebben om verder te zoeken. Wanneer dit het huis van je partner is zal hij (of zij) ruimte moeten opgeven om plek te maken voor jouw spulletjes. En dan moeten jullie het eindresultaat ook nog allebei mooi vinden. Hoe vlieg je zo’n proces aan? Hier enkele tips om dit in goede banen te leiden.

1. Eigen ruimte en invulling

Ga er om te beginnen samen eens voor zitten. Hoe willen jullie het huis indelen en hoe krijgen jullie hierin allebei je persoonlijke ruimte? Ook al gaan jullie samenwonen, het blijft van belang om je eigen tijd en ruimte te hebben, bijvoorbeeld om je hobby uit te oefenen of gewoon om je lekker terug te trekken.

2. Samen shoppen

Daarnaast is het ook leuk om samen naar een woonwinkel gaan, zo kunnen jullie mooi peilen wat jullie stijlen zijn en of deze een beetje met elkaar samen gaan. Nou is het natuurlijk ook helemaal niet kwalijk als jullie stulpje eerst een bij elkaar geraapt zooitje lijkt; een beetje van jou, een beetje van hem. Misschien ook nog wel een beetje van de kringloop. Jullie willen hier een leven opbouwen dus er is nog tijd genoeg om te sparen en beetje bij beetje alles naar wens in te richten.

3. Balans tussen oude en nieuwe spullen

Vraag je partner van te voren welke meubels en ruimte hij wel of niet wil opgeven. Je moet hem natuurlijk niet het gevoel geven dat je alles komt overnemen. Uiteindelijk zal het een balans van jullie beider spullen worden, mogelijk aangevuld met een aantal nieuwe items.

Houd er rekening mee dat jullie er in principe een tijd lang zullen wonen. Dus om geld uit te geven aan een modegril zou je wel eens spijt van kunnen krijgen. Het is veiliger om voor meubels en kleuren te kiezen die tijdloos zijn en waar je jezelf over een paar jaar ook nog wel tussen ziet zitten.

Waar ben jij tegenaan gelopen toen jullie gingen samenwonen? Heb je tips voor anderen om te delen?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?