Salontafel of bijzettafel?
14 september 2019 

Salontafel of bijzettafel?

Opties en keuzes

Er zijn zoveel opties…ik zou elke week wel een tafeltje of krukje kunnen kopen, want enorm veel leuke te koop tegenwoordig. Ik heb nu zelf een grote stevige en stoere kist staan. Die staat er vooral omdat hij van mijn opa is geweest, dus dierbaar, en omdat er weer spullen in kunnen, ideaal in een klein huis! Maar eigenlijk vind ik hem te groot en te lomp voor de kleine ruimte bij mij thuis. Dus binnenkort gaat hij echt plaatsmaken voor wat kleine losse bijzettafeltjes en krukjes van verschillende materialen.

Kleinere bijzettafeltjes zijn vaak wat luchtiger (door een dun blad en losse poten) en staan daardoor ruimtelijker dan een dichte variant. De huidige kist moet dus plaatsmaken en zal ik tijdelijk weer ergens opslaan, zodat hij als we meer plek hebben weer tevoorschijn mag komen.

Tips voor de juiste keuze

Kan je niet kiezen of weet je niet zo goed waar je op moet letten? Hieronder een paar tips voor als je een nieuwe salontafel of bijzettafel zoekt.

1. Functie en gebruik

Waarvoor ga je hem gebruiken? Alleen voor accessoires zoals een vaas bloemen of kaarsen of ook voor dagelijks gebruik zoals het neerzetten van kopjes, borden, de theepot etc. en soms dient een salontafel ook als teken- of knutselplek voor een peuter. Afhankelijk van het gebruik kies je voor groot, klein, rond of juist rechthoekig, stevig of vooral sierlijk en ook het gebruik is deels bepalend voor de materiaalkeuze. Zo kan een stenen of glazen tafel minder geschikt zijn met kleine kinderen, maar juist heel mooi staan als je voor de rest al veel hout hebt. Zorg voor een combi van materialen en vormen passend bij jouw gebruik.

2. Ruimte

In een grote ruimte kan je uiteraard voor een grotere (robuust of luchtig) tafel kiezen, lekker veel plek voor van alles en nog wat. Wat je tegenwoordig ook vaak ziet is meerdere kleine varianten. Hierdoor ben je flexibel in de opstelling en kan je lekker schuiven en blijven mixen en matchen met vormen en materialen. Ik ben hier fan van, want zo kan je af en toe iets nieuws of tweedehands kopen en weer wisselen. Let op: 1 erin, is ook 1 eruit, anders wordt het een beetje een te volle bedoeling en ben je het ruimtelijke effect kwijt!

3. Eigen smaak/stijl

Uiteraard is het belangrijk dat je iets koopt en neerzet waar je zelf blij van wordt. Dus luister naar je eigen gevoel en kies voor een salontafel of meerdere losse bijzettafeltjes die bij jou passen.

Salontafel

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?