Regendouche of een normale douche? Dit zijn de verschillen!
09 oktober 2020 

Regendouche of een normale douche? Dit zijn de verschillen!

Wil jij een nieuwe douche maar twijfel je of je voor een regendouche moet gaat of niet? Wij zetten de verschillen voor je op een rij, zodat jij een goede keuze kunt maken!

Douche ervaring

Bij een regendouche wordt het water van boven over je heen gestort, terwijl een normale douchekop dichterbij de muur is gepositioneerd en het water vanaf de zijkant of bovenkant over je heen spuit. Een normale douchekop kan je vaak op verschillende standen afstellen om de straal naar wens harder of zachter te zetten. Handig om je haar uit te spoelen of voor een hoofdmassage. Mensen die hier een voorkeur voor hebben, zijn vaak wat minder fan van de werking van een regendouche, omdat deze n stand vanaf boven heeft.

Opbouw of inbouw?

Denk jij erover om voor een regendouche te gaan? Dan is het goed om te weten is dat er twee verschillende mogelijkheden zijn om deze te integreren. Er zijn namelijk opbouw en inbouw regendouches. Bij een opbouw regendouche wordt de douche vastgemaakt aan de oude waterleiding en wordt dus hetzelfde gemonteerd als een gewone douche. Een inbouw regendouche wordt weggewerkt in de muur en het plafond, waardoor de kop uit het plafond lijkt te komen. Deze laatste manier kost meer werk (en geld), maar zorgt wel voor een strakker eindresultaat. Het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat en hoeveel tijd, geld en werk je erin wilt steken. Ga je zelf aan de slag? Een regendouche online kopen kan je een hoop tijd en geld schelen. Je kunt makkelijk het assortiment bekijken en het design naar keuze vergelijken op basis van prijs en andere criteria.

Het design

Eerlijk is eerlijk: naast het praktisch oogpunt wil het oog natuurlijk ook wat! Het design van een regendouche levert een stevige bijdrage om een douche een strakke, moderne of luxe uitstraling te geven. Echter, het ontwerp van normale douches de afgelopen jaren flink in de lift heeft gezeten en er nu ook hele mooie moderne, zwarte en gouden exemplaren zijn. Zowel een regendouche als een normale douche kan je badkamer een hele nieuwe uitstraling geven. Soms kan je met kleine veranderingen (van leuke, nieuwe badkamer accessoires tot een nieuw kastje) een groot verschil maken!

Leestip: Bekijk hier hoe je met tegeltjes je badkamer of andere ruimtes mooi kunt decoreren!

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?