Recept: Vlinderkoekjes (Palmiers)
09 april 2018 

Recept: Vlinderkoekjes (Palmiers)

Deze koekjes, ook wel palmiers genoemd, zijn echt een guilty pleasure. Zo lekker! Zeker als ze zelf gemaakt en vers zijn. En het goede nieuws is, het is ook niet zo moeilijk! Elsa deelt hier haar recept voor deze vlinderkoekjes.

Ingrediënten (voor 23 vlinderkoekjes):

  • 1 rol bladerdeeg ( 40x24cm, dikte 2,5cm )
  • 100g kristal suiker
  • 2 vellen bakpapier
  • 1 deeg roller

Aan de slag:

Verwarm de oven voor op 220ºC. Rol vervolgens het deeg uit en bedek het deeg met een dunne laag suiker. De suiker dien je heel zachtjes over het deeg te rollen.

Leg een vel bakpapier op het aanrecht. Draai het deeg (met de suiker) om en leg deze op het bakpapier. Nu bedek je de andere kant van het deeg ook met een laag suiker en rol dit ook weer zachtjes over het deeg.

Vouwen
Vouw het deeg door het midden en druk met een vinger op 2 kanten van het deeg om te markeren waar het midden is. Vouw het deeg weer open en vouw nu de flappen tot één derde van het deeg (zie foto) aan allebei de kanten. Vervolgens vouw je allebei de kanten naar het midden van het deeg. Tot slot vouw je het nog één keertje, totdat je een mooi pakketje hebt, zie hieronder.

Vervolgens kun je het deeg in het bakpapier inpakken en 15 minuten in de diepvries leggen zodat het afkoelt. Na 15 minuten rol je het deeg uit het bakpapier en snij je met een mes sneetjes van een centimeter breed.

Bedek de ovenplaat met bakpapier en leg er de vlinderkoekjes hier verspreid op, let op ze moeten genoeg ruimte krijgen om te kunnen uitzetten. Wij hebben 8 vlinderkoekjes per keer gebakken. De koekjes zijn klaar als ze op kleur zijn dat is ongeveer na zo’n 15 minuten, maar dit verschilt wel per oven.

Als ze klaar zijn, laat je de vlinderkoekjes afkoelen en klaar ben je. Lekker!

Liefs Elsa & Inge


Over de auteur

Ik ben Elsa en ik hou van het leven. En praktisch alles geeft me inspiratie; koken en dingen maken vind ik helemaal geweldig. Dat wil ik graag met jullie delen op VriendinnenOnline en ook op mijn eigen blog Elsarblog.com. Heel veel leesplezier!

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?