Recept: Turkse Preitaart

Dit lekkere gerecht wordt gemaakt zonder deeg en bestaat voornamelijk uit groenten. Door de turkse kaas krijgt het gerecht een lekker zout accent en de dille past perfect bij de prei en de wortel. De taart is lauwwarm of koud het lekkerste en dan is de taart ook makkelijker in stukken te snijden. Erg makkelijk dus voor als je visite krijgt!

Ingredinten:

  • 1 kilo prei
  • 2 grote wortels
  • 3 eieren
  • 250 gram turkse witte kaas (te koop bij de toko)
  • 1 groene peper
  • 100 ml zonnebloemolie
  • handje vol verse dille
  • zakje sesamzaad
  • 3 volle eetlepels bloem
  • 1 volle theelepel bakpoeder
  • 50 gram bulgur (staat in de AH bij de rijst, maar vaak in toko goedkoper)

Materiaal:

  • schaal
  • snijplank
  • mes
  • bakplaat
  • bakpapier

Voorbereidingen

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de bulgur in een schaaltje en giet er 50 ml kokend water overheen. Dek af en laat de bulgur wellen. Snijd de prei en groene peper in reepjes en rasp de wortels.

2. Vervolgens kun je de wortelrasp, groene peper en prei in een wok bakken met de zonnebloemolie totdat het meeste vocht is verdwenen.

3. Snijd de dille fijn, verkruimel de kaas en klopt de eieren los. Als het mengsel egaal is kun je de dille aan het ei toevoegen. Vervolgens kun je de eieren, bulgur, kaas, meel en bakpoeder aan het groentemengsel toevoegen. Roer het geheel goed door elkaar.

4. Tot slot bekleed je de bakplaat met bakpapier en verdeel je het mengsel gelijkmatig over de bodem. Strooi er wat sesamzaadjes over en schuif het de voorverwarmde oven in. Na ongeveer een half uur zal de prettaart lichtbruin kleuren, dan is deze klaar.

Laat hem wat afkoelen voordat je hem serveert, daardoor wordt de taart steviger en krijg je mooiere punten.

Eet smakelijk!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen