Wat heb je nodig?
- 35 gram havermeel
- 30 gram eiwitpoeder
- 40 gram pindakaas
- 1 rijpe banaan
- 1 ei
- 3 eiwitten
- 30 ml lauwwarm water
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel bakpoeder
- Snufje zout
Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Mix in een schaaltje de pindakaas met het water. Voeg hier vervolgens het ei en de eiwitten aan toe en klop alles tot het goed gemengd is. Je kan ook alles in een keukenmachine doen en door elkaar mixen.
3. Voeg nu het havermeel, eiwitpoeder, de banaan, kaneel, bakpoeder en snufje zout toe. Mix alles tot een mooi beslag. Het wordt een dun beslag.
4. Bekleed een cakeblik met bakpapier of spray hem in met bakspray. Giet vervolgens het beslag in de vorm.
5. Schuif de Blondie nu in de oven in en bak hem ongeveer 20-25 minuten. Check na 20 minuten met een satprikker of hij gaar is. Als de satprikker er droog uitkomt is het klaar! Haal hem uit de oven en laat m even afkoelen voordat je je Blondie in 10 stukken snijdt. Eet smakelijk!