Recept: Mango mousse of mango ijs zonder ijsmachine
29 maart 2017 

Recept: Mango mousse of mango ijs zonder ijsmachine

Ingredinten (6 personen):

  • 1 blik gecondenseerde melk
  • 1 blik slagroom (gebruik het lege blik van de gecondenseerde melk)
  • 1 blik melk (gebruik het lege blik van de gecondenseerde melk)
  • 2 mango’s (geschild en in stukjes gesneden)

Aan de slag:

Schil de mango en snij deze in stukjes. Pureer de stukjes mango, de gecondenseerde melk, slagroom en melk in een keukenmachine of blender tot een gladde en dikke massa. Verdeel de mousse over individuele schaaltjes en laat minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.
Als je deze voor Pasen wilt maken, dan kun je het in een leuk paasvormpje gieten i.p.v. in bakjes en zo kun je hierin natuurlijk blijven variren. Je kunt het voor het serveren nog versieren met bijvoorbeeld nootjes.
Mango mousse of mango ijs
Mango mousse of mango ijs 1
Mango mousse of mango ijs 2

IJs variant

Wil je de mousse liever als ijs serveren, dan moet je de schaaltjes (met plastic folie bedekt) in de diepvries plaatsen. Laat het hier tenminste 6 uur in staan, dan heb jij in een handomdraai heerlijk ijs. Vrolijk Pasen!

Liefs ElsaR xxx
Mango mousse of mango ijs 4
Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen