Redactie
12/20/2019
2 min
0

Recept: Chocolade tak voor kerst

12/20/2019
2 min
0

Lijkt het jou leuk om een chocolade boomstam te maken voor het dessert? Wellicht voor kerst, maar het past ook op een ander etentje. Het is een leuk en creatief toetje die heel feestelijk staat op tafel. Hoe je deze maakt, leggen we je in dit blog stap voor stap uit.

Benodigdheden voor de taart:

  • 4 eieren (eiwit en dooiers gescheiden)
  • 125gr. suiker
  • 60gr. zachte boter
  • 100gr. meel
  • 1 theel. bakpoeder
  • 1 eetl. warm water
  • 1 snufje zout

Benodigdheden voor de vulling voor binnen en bovenop

  • 150gr. zachte boter
  • 200gr. poeder suiker
  • 100gr. chocolade stukjes
  • kaneel om het geheel te bestrooien

Aan de slag met de taart

1. Verwarm de oven op 180ºC.
2. Smeer een rechthoekige bakvorm in met boter, leg het bakpapier er in en smeer deze ook in met boter.
3. Roer in een kom de eierdooiers met de suiker en roer tot een romig mengsel.
4. Voeg nu de boter, meel, bakpoeder en warm water toe aan het mengsel en roer nog een keer goed.

5. Klop de eiwitten met zout in een aparte kom, totdat het goed stevig wordt.
6. Voeg met een spatel de geklopte eiwitten heel voorzichtig aan het mengsel toe.
7. Giet het mengsel in de bakvorm en zet het zo’n 12 tot 15 minuten in de oven. Laat de taart als hij klaar is zo’n 3 minuten afkoelen.


8. Rol tot slot de taart voorzichtig in het bakpapier tot een ronde staaf en zet deze weg.

Aan de slag met de chocolade vulling

1. Roer de boter in een kom tot een zacht mengsel.

2. Smelt de chocolade Au-bain-Marie.

3. Voeg de suiker toe op het mengsel en roer het geheel goed door.

4. Roer tot slot de gesmolten chocola door het mengsel heen.


Afronden

1. Rol de taart voorzichtig uit en besmeer het met de chocoladevulling.

2. Wikkel met behulp van het bakpapier de taart opnieuw op (zie foto) en verwijder het bakpapier.


3. Snijd nu een een stukje van de taart diagonaal af (zie foto) en leg deze vervolgens op de staaf (zie foto).


4. Tot slot smeer je de hele taart in met het chocolade mengsel en maak hier met een vork streepjes in de lengte in, zodat het op een stuk boom lijkt.

5. Bestrooi de taart met kaneel en serveer.

Eet smakelijk!

Liefs ElsaR

Over de auteur

Ik ben Elsa en ik hou van het leven. En praktisch alles geeft me inspiratie; koken en dingen maken vind ik helemaal geweldig. Dat wil ik graag met jullie delen op VriendinnenOnline en ook op mijn eigen blog Elsarblog.com. Heel veel leesplezier!

Reacties
Categorieën