Lijkt het jou leuk om een chocolade boomstam te maken voor het dessert? Wellicht voor kerst, maar het past ook op een ander etentje. Het is een leuk en creatief toetje die heel feestelijk staat op tafel. Hoe je deze maakt, leggen we je in dit blog stap voor stap uit.
Benodigdheden voor de taart:
- 4 eieren (eiwit en dooiers gescheiden)
- 125gr. suiker
- 60gr. zachte boter
- 100gr. meel
- 1 theel. bakpoeder
- 1 eetl. warm water
- 1 snufje zout
Benodigdheden voor de vulling voor binnen en bovenop
- 150gr. zachte boter
- 200gr. poeder suiker
- 100gr. chocolade stukjes
- kaneel om het geheel te bestrooien
Aan de slag met de taart
Aan de slag met de chocolade vulling
1. Roer de boter in een kom tot een zacht mengsel.
2. Smelt de chocolade Au-bain-Marie.
3. Voeg de suiker toe op het mengsel en roer het geheel goed door.
4. Roer tot slot de gesmolten chocola door het mengsel heen.
Afronden
1. Rol de taart voorzichtig uit en besmeer het met de chocoladevulling.
2. Wikkel met behulp van het bakpapier de taart opnieuw op (zie foto) en verwijder het bakpapier.
3. Snijd nu een een stukje van de taart diagonaal af (zie foto) en leg deze vervolgens op de staaf (zie foto).
4. Tot slot smeer je de hele taart in met het chocolade mengsel en maak hier met een vork streepjes in de lengte in, zodat het op een stuk boom lijkt.
5. Bestrooi de taart met kaneel en serveer.
Eet smakelijk!
Liefs ElsaR
Over de auteur
Ik ben Elsa en ik hou van het leven. En praktisch alles geeft me inspiratie; koken en dingen maken vind ik helemaal geweldig. Dat wil ik graag met jullie delen op VriendinnenOnline en ook op mijn eigen blog Elsarblog.com. Heel veel leesplezier!