Wat heb je nodig voor 16 koekjes?
– 175 gram zelfrijzend bakmeel
– 75 gram koude roomboter, gesneden in blokjes
– 75 gram bastardsuiker
– 6 el gesraspte kokos
– 2 el volle melk
– 80 gram chocolade, in stukjes gehakt (ik koos voor puur)
Z doe je dat
1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Meng vervolgens het bakmeel, de suiker en kokos door elkaar.
3. Doe de blokjes boter erbij en kneed het tot een deeg met je handen. Giet de melk erbij totdat je een stevig deeg hebt.
4. Strooi de chocolade stukje erbij en kneed deze even mee in het deeg.
5. Maak 16 balletjes van het deeg en druk deze plat tot een formaat van een koekje. De balletjes kan je optioneel nog door wat extra koko’s rollen. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte tussen de koekjes is, deze gaan namelijk nog rijzen in de breedte.
6. Bak de koekjes in 20 minuten gaat in de over.
Eet smakelijk! Kende jij deze koekjes al?