Recept: Blauwe bessen mousse
28 september 2016 

Recept: Blauwe bessen mousse

Deze heerlijke blauwe bessen mousse is een perfect gerecht voor de zomerse dagen, je kunt het gebruiken als dessert of tussendoortje. Lees hieronder het eenvoudige recept en ga lekker aan de slag!

Wat heb je nodig:

  • 250 ml zwarte bessensap of pulp
  • 1 blik gecondenseerde melk
  • 150 g verse blauwe bessen
  • 400 g slagroom
  • 6 gelatine vellen
  • 60 ml melk

Aan de slag:

– Leg de gelatine vellen ongeveer 5 min. in koud water

– Breng de melk in een pannetje aan kook

– Wanneer de melk begint te koken doe je het vuur uit en voeg de uitgelekte gelatine vellen toe (uitlekken doe je met de hand, zie op de verpakking van de gelatine vellen). Goed roeren totdat het opgelost is

– Klop de slagroom stevig

– Doe de gecondenseerde melk, bessensap en 100g. blauwe bessen (in stukjes gemalen) in een kom

– Roer alles heel goed door

– Nu voeg je de melk met gelatine toe, opnieuw goed doorroeren

– Tenslotte voeg je de slagroom aan het mengsel toe

– Alles roeren tot een mooi en egaal mengsel

– Giet het mengsel in een grote schaal of individuele schaaltjes

– Versier met restant verse blauwe bessen

– Laat het nu minimaal 2 uur in de koelkast opstijven. Mmmm….!!!!


Eet smakelijk!

Over de auteur

Ik ben Elsa en ik hou van het leven. En praktisch alles geeft me inspiratie; koken en dingen maken vind ik helemaal geweldig. Dat wil ik graag met jullie delen op VriendinnenOnline en ook op mijn eigen blog Elsarblog.com. Heel veel leesplezier!

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?