Krijg jij vriendinnen op de borrel en wil je ook wat gezonds serveren? We are here for you! Deze baba ganoush dip met lekkere kleurrijke groentes is een feestje op tafel en een gegarandeerde hit. Het is gezond en vegan, maar bovenal lekker!
Ingrediënten 4-6 personen
- 3 aubergines
- 2 tenen knoflook
- 3 el. tahini
- Sap van een halve citroen
- Zout en peper
- 1 el. fijngehakte munt
- Flinke snuf za'atar
- Snufje chilivlokken
- Handvol granaatappelpitjes
- Extra vierge olijfolie
- Crudités zoals: Komkommer, radijsjes, paprika, tomaat, wortel, bloemkool etc.
- Pita's of turks brood
Aan de slag:
1. Verwarm de oven voor op 220C.
2. Prik de aubergines rondom in met een vork, leg op de bakplaat en bak ongeveer 45
minuten.
3. Wikkel de knoflookteentjes (met schil), een scheutje olijfolie en een snufje zout in
aluminiumfolie en pof ze samen met de aubergines 10 minuten in de oven.
4. Als de aubergines klaar zijn, schep je het vruchtvlees eruit en pureer je het met een
staafmixer samen met de geroosterde knoflook, citroensap, tahini en zout en peper tot een
grove of gladde dip (wat je voorkeur heeft). Proef de dip en voeg zo nodig meer tahini, zout
of citroensap toe.
5. Schep de auberginedip in een platte schaal en top af met een scheutje extra vierge olijfolie,
za'atar, chilivlokken, gehakte munt en de granaatappelpitjes.
6. Serveer met de crudités. Eet smakelijk!
Dit recept komt van Elize van @deli_zabeth. Haar instagram staat vol met heerlijke recepten.