Je kunt heerlijke pompoensoep maken, maar je kunt er zoveel meer mee! Mijn Instagram timeline wordt overspoeld met pumpkin spice receptjes. Ik kon daarom niet achterblijven en dook daarom ook de keuken in. Ik bedacht ook een gerechtje met pompoen en koekkruiden, maar dan net anders: wentelteefjes.
Dit recept is voor 4 wentelteefjes
Ingrediënten:
Eén handje pompoenblokjes (vriezer)
2 eieren
Scheutje amandelmelk
Koek- en speculaaskruiden
Vloeibare boter, om in te bakken
Fruit
Lichte basterdsuiker (optioneel)
Aan de slag:
Ontdooi de pompoenblokjes en vermaal ze in de keukenmachine. Kluts de eieren met een scheutje amandelmelk in een diep bord. Roer vervolgens de kruiden en pompoenpulp erdoor. Doop de boterham met beide kanten in het bord. Laat het brood niet te lang liggen, dan valt je boterham uit elkaar. Bak de wentelteefjes in een beetje vloeibare boter. Serveer met fruit en eventueel wat suiker.
Eet smakelijk!