Pin jij al?

Pinterest, we kennen het allemaal, maar we doen er nog niet allemaal wat mee. Ik geef toe, ik was in het begin ook wat sceptisch, maar daar is niets meer van over. In deze blog vijf redenen waarom Pinterest eigenlijk onmisbaar is 😉

Traktatie inspiratie

Iedere moeder kent dit wel waarschijnlijk; je kind is jarig en dus moet er getrakteerd worden. Niet iedere moeder is even creatief en dan is de kans groot dat je al weken van tevoren nadenkt over de traktatie. Veel scholen willen graag een gezonde traktatie en jij wilt dat het er ook wel leuk uitziet. Het is immers de verjaardag van je kind en trakteren is vaak voor hen wel een happening. Op Pinterest vind je de leukste ideen waar je zelf je eigen variant op kan maken of je maakt het gewoon na!

Presentatie inspiratie

Stel, je moet voor je werk een presentatie voorbereiden en je bent op zoek naar beeld om je tekst kracht bij te zetten. Op Pinterest vind je heel erg veel “infographics” die net dat beetje extra geven aan jouw presentatie. Deze infographics zijn niet saai en zien er vaak zo mooi uit dat het een super toevoeging kan zijn op jouw presentatie.

Kapsel inspiratie

De visgraatvlecht, bruidskapsels of je wilt zelf iets uitproberen omdat je bijvoorbeeld een feestje hebt. Op Pinterest vind je het allemaal! Vaak zijn het niet alleen de kapsels die je ziet, maar wordt er ook gelinkt naar een pagina waar stap voor stap beschreven staat hoe je dit kapsel maakt. Ook ideaal om uit te printen en mee te nemen naar jouw kapper.

Fashion- en interieur inspiratie

Niets is leuker dan bij een ander binnen te kijken, of inspiratie op te doen voor jouw huis. Steeds meer bedrijven, winkels en ontwerpers zijn actief op Pinterest en laten jou de nieuwste trends zien. Je scrollt ze lekker voorbij op Pinterest kan zo een moodboard maken met jouw ideale interieur. Dit geldt ook voor fashion. Maak verschillende pinborden van verschillende stijlen en mix & match er lekker op los! Wedden dat jij op deze manier op de leukste ideen komt?

Zelf Pinterest beelden maken

En als je dan eenmaal lekker aan het “pinnen” bent wil je misschien ook zelf wel beelden maken. Met de tool Canva kan je zelf heel mooie beelden maken voor Pinterest, maar deze tool is ook geschikt voor banners etc. Je moet eerst een account aanmaken en daarna wacht je op reactie van Canva. Als dat eenmaal geregeld is kan je je helemaal uitleven, want bij Canva kan je kiezen voor de optie Pinterest en daar maak je beelden die meteen al de perfecte Pinterest afmetingen hebben. Zeker de moeite waard!

Ben je al een beetje overtuigd? Nog n leuke reden om ook aan Pinterest te beginnen dan; de quotes! Pinterest staat vol met leuke en inspirerende quotes. Volg hier Vriendinnenonline op Pinterest.

En wees gewaarschuwd, Pinterest is verslavend 😉

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?