Lize Mast
06/16/2015
0 min
0

Pasta alla puttanesca

06/16/2015
0 min
0

Porties: voor 2 personen
Bereidingstijd: 10 minuten

Ingredinten

  • 150 g spaghetti
  • 1 el olie uit het blikje van de ansjovisfilets
  • 1 fijngesneden knoflookteentje
  • 4 ansjovisfilets
  • 2 el kappertjes
  • 1 handvol fijngehakte zwarte olijven
  • 10 gehalveerde kerstomaten
  • 1 blik gepelde tomaten (400 g)
  • 4 el fijngehakte platte peterselie
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 20 g Parmezaanse kaasschilfers

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta beetgaar.
  2. Verhit de olie op een zacht vuurtje en bak daarin kort de knoflook.
  3. Voeg de ansjovisfilets toe. De vis zal door de warmte volledige oplossen.
  4. Voeg daarna de kappertjes en de olijven toe. Meng alles goed en laat enkele minuten sudderen.
  5. De kerstomaten kunnen er nu ook bij.
  6. Giet de gepelde tomaten toe en laat de saus enkele minuten indikken op middelhoog vuur.
  7. Zet het vuur uit en voeg de gaar gekookte pasta, de peterselie en de extra vierge olijfolie toe aan de saus. Meng alles goed.
  8. Zet het deksel op de pan voor een tweetal minuten.
  9. Verdeel de pasta over de borden en strooi er nog wat Parmezaanse kaasschilfers over. Klaar! Buon appetito!

    Kijk op South & Pepper voor nog meer zuidelijke stap-voor-stap-recepten.

Reacties
Categorieën