Porties: voor 2 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Ingredinten
- 150 g spaghetti
- 1 el olie uit het blikje van de ansjovisfilets
- 1 fijngesneden knoflookteentje
- 4 ansjovisfilets
- 2 el kappertjes
- 1 handvol fijngehakte zwarte olijven
- 10 gehalveerde kerstomaten
- 1 blik gepelde tomaten (400 g)
- 4 el fijngehakte platte peterselie
- 2 el extra vierge olijfolie
- 20 g Parmezaanse kaasschilfers
Bereidingswijze
- Kook de pasta beetgaar.
- Verhit de olie op een zacht vuurtje en bak daarin kort de knoflook.
- Voeg de ansjovisfilets toe. De vis zal door de warmte volledige oplossen.
- Voeg daarna de kappertjes en de olijven toe. Meng alles goed en laat enkele minuten sudderen.
- De kerstomaten kunnen er nu ook bij.
- Giet de gepelde tomaten toe en laat de saus enkele minuten indikken op middelhoog vuur.
- Zet het vuur uit en voeg de gaar gekookte pasta, de peterselie en de extra vierge olijfolie toe aan de saus. Meng alles goed.
- Zet het deksel op de pan voor een tweetal minuten.
- Verdeel de pasta over de borden en strooi er nog wat Parmezaanse kaasschilfers over. Klaar! Buon appetito!
Kijk op South & Pepper voor nog meer zuidelijke stap-voor-stap-recepten.