Pasta alla puttanesca

Porties: voor 2 personen
Bereidingstijd: 10 minuten

Ingredinten

  • 150 g spaghetti
  • 1 el olie uit het blikje van de ansjovisfilets
  • 1 fijngesneden knoflookteentje
  • 4 ansjovisfilets
  • 2 el kappertjes
  • 1 handvol fijngehakte zwarte olijven
  • 10 gehalveerde kerstomaten
  • 1 blik gepelde tomaten (400 g)
  • 4 el fijngehakte platte peterselie
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 20 g Parmezaanse kaasschilfers

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta beetgaar.
  2. Verhit de olie op een zacht vuurtje en bak daarin kort de knoflook.
  3. Voeg de ansjovisfilets toe. De vis zal door de warmte volledige oplossen.
  4. Voeg daarna de kappertjes en de olijven toe. Meng alles goed en laat enkele minuten sudderen.
  5. De kerstomaten kunnen er nu ook bij.
  6. Giet de gepelde tomaten toe en laat de saus enkele minuten indikken op middelhoog vuur.
  7. Zet het vuur uit en voeg de gaar gekookte pasta, de peterselie en de extra vierge olijfolie toe aan de saus. Meng alles goed.
  8. Zet het deksel op de pan voor een tweetal minuten.
  9. Verdeel de pasta over de borden en strooi er nog wat Parmezaanse kaasschilfers over. Klaar! Buon appetito!

    Kijk op South & Pepper voor nog meer zuidelijke stap-voor-stap-recepten.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?