Papieren Lichtjes ZELFMAKEN
08 december 2014 

Papieren Lichtjes ZELFMAKEN

papieren lichtjes GRATIS download Karin JoanOnderweg naar de feestdagen willen we graag steeds meer gezelligheid in huis. Vandaag laat ik je graag zien hoe je dat heel eenvoudig kunt doen met deze papieren lantaarntjes die je in een handomdraai kunt maken.

papieren lichtjes GRATIS download Karin JoanIk heb deze prints voor jou ontworpen en ik geef ze allemaal weg als GRATIS downloads. De papieren lantaarn met de tekst Midden in de Winternacht, geef ik alvast weg in dit bericht. Maar eerst vertel ik je graag hoe ik tot het ontwerp ben gekomen en hoe je ze zelf maakt.

papieren lichtjes GRATIS download Karin Joan

Net als in mijn vorige project Gezellig samen thuis houten hartjes, schreef ik deze tekst met penseel en waterverf. Ik digitaliseerde het en maakte het zwart. Vervolgens heb ik een klein winterlandschapje getekend en de tekst Midden in de winternacht erboven geplaatst. (heb jij dat liedje nu ook in je hoofd 😉

papieren lichtjes GRATIS download Karin Joan

Ik heb al het voorwerk gedaan en nu is het voor jou heel makkelijk! Print de download eerst uit op gewoon papier. Er staan er 2 op een pagina. Knip/Snijd de pagina doormidden. Door lantaarntjes in verschillende hoogten te maken, krijg je een speels effect. Bepaal daarom zelf waar je de print doormidden wilt snijden en maak zo een hoge of lage lantaarn.

Ik vertel je eerst hoe je de supersimpele lantaarn zonder sneeuwvlokken maakt en daarna vertel ik je hoe je de sneeuwvlokken erop krijgt.

papieren lichtjes GRATIS download Karin Joan

Snijd de witte rand aan de onderzijde weg en wikkel de print om een (baby-voedings-)potje of longdrinkglas in de vorm van een koker. Plak de naad aan de achterzijde eenvoudigweg vast met een stukje plakband.

papieren lichtjes GRATIS download Karin Joan

En dan heb je een lichtje nodig. Daar zijn verschillende mogelijkheden voor. Je kunt een echt kaarsje gebruiken, maar doe dat altijd in een glazen potje of glas om brand te voorkomen (safety first!). Maar er zijn nu ook veel soorten veilige led-kaarsjes en lampjes op de markt die net zo mooi of nog mooier werken.

We kennen allemaal natuurlijk de ledkaarsjes die je tegenwoordig overal kunt kopen. Die zijn prima te gebruiken. Maar mijn voorkeur gaat uit naar de led-lampjes van Ikea.

papieren lichtjes GRATIS download Karin Joan

De eenvoudige bolletjes vind ik het mooist werken. Maar helaas verkoopt Ikea die alleen in de zomer. Gelukkig hebben ze nu een chique kerst-versie: Strala. Deze plexiglazen sterren en harten werken ook prima. Let er wel goed op dat je koker groot genoeg is om over deze lampjes heen te passen.

papieren lichtjes GRATIS download Karin Joan

Hier kun je heel goed het verschil zien van het effect van de ledkaarsjes en de ledlampjes van Ikea.

Dat is eigenlijk alles! Je kunt nu al meteen genieten van het effect. Maar als je een beetje een ZELFMAKER bent, wil je graag meer! Die sneeuwvlokjes! Hoe krijg je die erop?!!? Jij mag raden 🙂

papieren lichtjes GRATIS download Karin Joan

Voordat ik het verklap geef ik je graag eerst deze tip: voordat je het kokertje maakt, kun je de raampjes van de huisjes eerst uitsnijden. Zo schijnt het licht nog mooier door de raampjes en is het net alsof het daarbinnen extra gezellig is. (ik ruik appeltaart en chocomelk!)

papieren lichtjes GRATIS download Karin Joan

Ok, ok, ik zal je niet langer plagen: de sneeuwvlokjes! Die maakte ik met. kaarsvet! Jawel jawel! (ik vind het zelf zo leuk! hihi) Zo ga je te werk: brand een kaarsje en wacht tot je gesmolten kaarsvet hebt. Neem een heel fijn penseeltje en dip die in het hete kaarsvet. Het is belangrijk dat het kaarsvet flink heet is op je penseel. Houd het daarom nog een paar seconden boven het vlammetje terwijl je het tussen je vingers ronddraait (niet te laag boven de vlam aub! houd het veilig!!) en stippel dan direct met het penseel op het papier. Verwonder je dan over de perfecte stippen die ontstaan door de druppels heet kaarsvet die meteen uitvloeien op je papier. Het papier wordt op die plekken dan ook meteen doorzichtig, waardoor het licht er extra mooi doorheen kan schijnen. Het kaarsvet stolt zo snel dat je per penseel-dip misschien maar 3 tot 4 sneeuwvlokjes kunt aanbrengen. Maar het is wel echt leuk om te doen.

papieren lichtjes GRATIS download Karin JoanAls je raampjes eruit zijn en de sneeuwvlokken erop staan, dan is jouw papieren winternacht lantaarn op zn allermooist!

Beloofd is beloofd, jij mag deze winternacht lantaarn van mij hebben. Mag ik jou dan vragen om even een reactie achter te laten? Ik hoor graag van je waar jij je papieren lantaarn neer wilt zetten. KLIK HIER om het te downloaden.

Zoals je al hebt kunnen zien heb ik er nog meer ontworpen en ik geef de hele serie weg. Deze week kun je ze van mij downloaden op mijn blog, Facebook, Twitter, Instagram, Youtube en via mijn nieuwsbrief. Je kunt mij overal op het net vinden als Karin Joan en de hele serie bij elkaar sparen (allemaal gratis en dat beloof ik 🙂

Maar natuurlijk kun je ook zelf je papieren lantaarns ontwerpen. Als je zoekt in Google afbeeldingen op: silhouette, dan vind je een legio aan mooie afbeeldingen die je kunt gebruiken voor jouw eigen ontwerpje. Combineer afbeeldingen met eigen teksten en je kunt het zo persoonlijk maken als je wilt. Misschien als menu of plaats-kaartjes voor het kerstdiner? (hmm ik krijg weer nieuwe ideen!)

Superleuk als je een reactie achterlaat. Ik hoor bijvoorbeeld heel graag waar jij jouw papieren lantaarn wilt laten staan.

Hartelijke groetjes en tot een volgend project!

Karin Joan

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?