30 min. / maakt 8 stuks.
Ingredinten
- 100g bloem
- 2 eieren
- 300ml halfvolle melk
- 1 el zonnebloemolie of plantaardige, plus extra om mee te bakken
- snufje zout
Bereiding
- Doe de bloem en een snufje zout in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Breek de eieren in het midden en giet er dan ongeveer 50 ml melk en 1 el olie over. Begin te kloppen in het centrum. Zodra al het meel is opgenomen klop je het tot een gladde, dikke pasta. Voeg een beetje meer melk toe als het nog te dik is.
- Afwerking van het beslag: Voeg de rest van de melk toe en klop tot een dik beslag. Blijven kloppen tot je een beslag hebt dat de consistentie van vrij dikke slagroom heeft. Je kunt het beslag nu 30 minuten laten staan om te laten zwellen, maar dat is geen noodzaak.
- Verwarm de pan op een matig vuur, veeg dan in met geolied keukenpapier. Schep wat beslag in de pan, door het kantelen van de pan beweeg je het mengsel zodat je een dunne en gelijkmatige laag krijgt. 30 seconden ongestoord laten en dan omdraaien.