Origineel weekendje weg? Neem de boot naar Newcastle
06 januari 2015 

Origineel weekendje weg? Neem de boot naar Newcastle

Hoe?

Met DFDS Seaways vaar je per cruise binnen n nacht van IJmuiden naar Newcastle. Voor een retour-overtocht betaal je gemiddeld tussen de 88 en 100 euro, maar er wordt ook regelmatig gestunt met aanbiedingen waarbij je slechts 55 euro betaald. Voor dit geld heb krijg je een overtocht in comfortabele (binnen)hut. Het schip vaart aan het eind van de middag uit vanaf de haven van IJmuiden om vervolgens binnen n nacht de noordkust van Engeland te bereiken.

Aan boord

Aan boord van het schip is er genoeg entertainment om je de hele avond bezig te houden. Laat je vermaken tijdens verschillende optredens, doe mee aan de bingo, kijk een film in de bioscoop of drink een heerlijke cocktail aan de bar. Daarnaast kun je aan boord ook heel goed mensen kijken: de helft van de aanwezigen is Engels en de kledingstijl is vaak toch wat uitbundiger dan die van de gemiddelde Nederlander. Uiteraard zijn er ook genoeg mogelijkheden om een hapje te eten. Er zijn vier restaurants aan boord van het schip dus je hebt keuze genoeg. Let wel, de prijzen zijn aan de hoge kant voor de kwaliteit die je krijgt. Voor de terugweg is het een aanrader om in Newcastle laat te lunchen: een stuk lekkerder en een heel stuk goedkoper. Neem voor de avond zelf een snack mee en je bespaart al gauw zon 40 euro. Het is niet per se nodig om het ontbijt bij te boeken, aangezien je rond 9 uur aan wal gaat in Newcastle. Het is nog wel een stuk rijden naar het centrum, dus je zult niet voor half 11 aan een ontbijtje zitten. Heb jij altijd honger zodra je wakker wordt? Boek dan gewoon een ontbijt aan boord bij. Het buffet is prima en heel volledig.

cocktail

Wat is er in Newcastle te doen?

Misschien niet de eerste stad waar je aan zou denken, maar Newcastle is geweldig om een dag flink te shoppen. Er zijn veel overdekte winkelcentra te vinden, waardoor je niet eens last hebt van die Engelse regenbuien. Let wel op dat je ponden meeneemt of deze ter plaatse pint. Daarnaast bevindt zich in deze stad een kleine China Town, is een bezoekje aan de bibliotheek de moeite waard en zijn er verschillende musea te vinden. Het Center for Life verdient een aparte vermelding: hier ontdek je spelenderwijs van alles over de wereld en het leven. Heel interessant en zeker de moeite waard! Ben je in de winter in Newcastle? Dan ligt hier een leuke ijsbaan voor de deur.

center for life

Aan het eind van de middag wordt je op hetzelfde punt verwacht als waar je afgezet bent om vervolgens weer aan boord van het schip te gaan. De volgende ochtend kom je tussen 9 en 10 uur weer in IJmuiden aan.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?