Origineel dagje uit: de Foodhallen in Amsterdam
18 december 2014 

Origineel dagje uit: de Foodhallen in Amsterdam

Een dagje in onze hoofdstad is natuurlijk altijd leuk, maar met de nieuwe Foodhallen als culinaire hotspot is het zeker de moeite waard om een uitstapje naar Amsterdam in te plannen. De Foodhallen bestaan uit twee hallen, bomvol eetzaakjes met open counters. Alle stands hebben een open balie waardoor je goed zicht hebt op de achterliggende keuken. De meeste zaken bieden wat kleinere hapjes aan, wat voor twijfelaars een zegen is: je kunt zo allerlei verschillende hapjes uitproberen zonder dat je meteen vol zit. Daarnaast bevindt zich achter de hallen nog een apart deel waar eens in de maand een bijzondere markt plaatsvindt. Hier worden handgemaakte spullen verkocht van zeer hoge kwaliteit. Denk aan notitieboekjes, sieraden, huisgemaakte jam, maar ook meubels en kunst.

foodhallen Amsterdam

Wat kun je er zoal eten?

Van alles! Er is bij de keuze voor de stands echt gelet op voldoende variatie, waardoor zelfs de moeilijkste eter wel iets kan vinden wat hij lekker vindt. Er zijn verhoudingsgewijs wel vrij veel ‘vlees’-tentjes. Denk aan burgers, entrecote, (culinaire)bitterballen en puntzakjes Ibericoham. Daarnaast vind je in de Foodhallen Vietnamees, Turks, Nieuw Zeelands, Japans, Indiaas en Italiaans eten, allemaal van de beste kwaliteit. Als ideale afsluiter van dit culinaire bezoek zijn de mini gebakjes van Petit Gateau of de bekers frozen yoghurt van Yogen Früz een aanrader.

foodhallen Amsterdam2

Waar en wanneer?

De Foodhallen Amsterdam bevinden zich op het Bellamyplein 51. Met tram 17 vanaf het centraal station sta je in zo’n 20 minuten voor de deur. De hallen zijn geopend vanaf 11 uur en het is aan te raden om, vooral als je in het weekend gaat, tussen 11 en half 12 te arriveren. Vanaf 12 uur wordt het namelijk heel snel heel druk en vanaf een uurtje of 1 is er geen enkele zitplaats meer vrij. Dit is niet erg, maar heel gezellig is het ook niet om staand je lekkernijen naar binnen te werken. Waarschijnlijk wandel je na een uur of 2 volledig verzadigd de foodhallen uit. Als je met vriendinnen bent is het leuk om vanaf hier terug te lopen naar het centrum. Deze wandeling duurt ongeveer een half uur. Goed voor de spijsvertering en leuk om een buiten het overbekende centrum van Amsterdam te komen.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?