Op een natuurlijke manier je maag verkleinen
14 februari 2018 

Op een natuurlijke manier je maag verkleinen

Op een natuurlijke manier je maag verkleinen

In westerse landen wordt er 40% meer gegeten dan nodig is om verzadigd te zijn. Grote kans dat jij ook meer eet dan je eigenlijk nodig hebt. In dit artikel kun je lezen hoe je op een gezonde manier minder honger/trek kunt hebben, door op een natuurlijke manier je maag te verkleinen. Geen paniek! Dit kan zonder maagbandje of een andere grote ingreep.

Het formaat van de maag

Normaal gesproken is de grootte van onze maag te vergelijken met het formaat van een tennisbal. Je maag kan echter groeien door (te) veel te eten. Het is natuurlijk lastig om te bepalen hoe groot jouw maag is, maar als je veel eet en toch hongerig blijft, kan dat betekenen dat jouw maag een stuk groter is dan het eigenlijk hoort te zijn.

Verzadigd voelen en voedingsstoffen

Wanneer je voedsel goed gekauwd is komt het in je maag terecht. Als de hoeveelheid meer is dan je maaginhoud op dat moment aankan, zet je maag uit. Je hersenen krijgen dan een seintje dat je vol zit en dit geeft je een verzadigd gevoel.

Daarnaast krijgen je hersenen ook een seintje over de voedingsstoffen die zich in de maag bevinden. Hoe meer voedingstoffen er in je maag zitten, hoe eerder je vol zit. Dat is dan ook de reden dat je bijvoorbeeld veel snoep, koek en wit brood kunt eten. Dankzij een heftig bewerkingsproces bevatten deze producten namelijk nog nauwelijks voedingsstoffen. Je maag kan na het eten van dergelijke producten wel uitzetten, maar het seintje dat je vol zit blijft uit en hierdoor ‘groeit’ je maag.

De maag is bijzonder rekbaar en hoe meer je gewend bent te eten, hoe groter de maag zal worden. Hierdoor kun je veel meer eten zonder verzadigd te raken. Uiteindelijk zal dit zich keer op keer blijven herhalen en kom je in een vervelende vicieuze cirkel terecht waarin je maag blijft groeien.

De maag laten krimpen

Gelukkig kunnen we dit proces met wat doorzettingsvermogen omdraaien. Als je zorgt dat je maag na het eten niet helemaal vol zit, dan zal hij vanzelf weer krimpen.

Allereerst is het heel erg belangrijk dat je goed kauwt. Ga goed voor je maaltijd zitten en neem de tijd. Als je goed kauwt zul je merken dat je voor je gevoel eerder vol zit. Een ander belangrijk punt is dat je op tijd moet stoppen met eten. Eet niet tot je maag vol zit, maar bepaal voor jezelf wanneer het genoeg is geweest. Dus wanneer je geen honger of trek meer hebt. Het is overigens wel heel erg belangrijk dat je voldoende en gezond blijft eten.

Verder zou je er ook voor kunnen kiezen om je hersenen te foppen met een klein trucje. Dit kun je doen door maaltijden op kleinere borden te serveren dan normaal. Als je eet van een kleiner bord zul je eerder het gevoel hebben dat je vol zit.

Deze tips zijn erg handig voor mensen die willen afslanken. Je eet minder en zit sneller vol. Een makkelijke, gezonde en verantwoorde manier om wat af te vallen!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?