Ontsnap Nederland en pak je koffer voor een zonvakantie!
20 februari 2020 

Ontsnap Nederland en pak je koffer voor een zonvakantie!

Is het voor jou altijd een verrassing wat je meeneemt op vakantie? Of heb jij een slimme inpaktechniek waardoor je niks vergeet mee te nemen? Bagage inpakken in een koffer of een backpack wat is handig? 


Inpakken

Ik merkt tijdens mijn vakanties altijd dat er grote verschillen zitten in wat iedereen inpakt. De ene persoon loopt met de grootste koffer terwijl de helft van de kleding aan het eind van de vakantie ongedragen mee terug gaat. Dit, terwijl een ander de hele vakantie in hetzelfde setje moet lopen wegens een minimalistische inpak-sessie. Met die gedachten leek het me leuk om als ervaren reiziger wat tips en tricks te delen voor het inpakken. Dus tover de jurkjes en korte broeken maar alvast tevoorschijn; Lets pack!

Bagage

Ikzelf neem het liefste een backpack in plaats van een koffer mee. Als je op relaxt vakantie gaat waarbij je op 1 plek blijft, dan is dit natuurlijk niet nodig. Maar zodra je naar verschillende plekken gaat, dan is een backpack wel zo fijn. Zeker met vervoer is het heel lastig omdat een koffer (of 2 koffers als je samen reist) in een taxi vaak nauwelijks past en in het openbaar vervoer is het ook een crime. Dus denk daar van tevoren goed over na.

Kleding

De regel die ik heb meegekregen is deze: tel hoeveel dagen je op vakantie gaat en reken uit hoeveel je van alles nodig hebt zodat je elke dag schone kleding hebt. Dit geld ook voor je lingerie en sokken. Pak al deze spullen overzichtelijk bij elkaar in setjes. Haal vervolgens 2/3 weg. Ja dit lijkt heel veel, maar meer heb je in de meeste gevallen echt niet nodig! Je kunt altijd op je vakantiebestemming wassen en er moet natuurlijk meer dan genoeg ruimte in je koffer zijn om nog een leuk outfitje op vakantie te scoren.

Verzorgingsproducten

Laat vooral die hele fles shampoo en douche crème lekker thuis staan. Een mini falcon is vaak voldoende, zodat je in ieder geval iets bij de hand hebt. Want bij praktisch elk hotel of appartement liggen er zeepjes, shampoo en andere luxe producten op je te wachten. En anders is er altijd nog een supermarkt of drogist op locatie. Zorg wel alle flacons in een plastic zak doet in de koffer, want als de deksel eraf gaat dan blijft de rest van de inhoud in ieder geval schoon.

Inpaklijst

Is elke vakantie voor jou een hersenkraker wat betreft het inpakken van je koffer? Maak dan een persoonlijke inpaklijst of download er eentje van het internet. Deze hoef je elke reis alleen maar uit te printen en na te lopen. Dat scheelt een hoop denkwerk en zo vergeet je ook niet zo snel iets.

Ik hoop dat je wat aan deze tips gehad hebt en mocht je op vakantie gaan: Veel plezier!

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?