Onderhoudstips voor je kleding
19 september 2014 

Onderhoudstips voor je kleding

Maar helaas, als je je kleding mooi wilt houden dan is dat natuurlijk geen goed plan. Je katoenen jurk vraagt om een andere behandeling dan je wollen trui. Op de site van Mona Mode kun je onder het kopje onderhoudstips allemaal handige tips vinden over hoe je elke stof het beste kan behandelen. Bovendien vind je er ook heel veel aparte vlekkentips. Omdat iedereen wel eens vlekken maakt zetten we hier een aantal handige tips op een rij.

Make-up uit kleding verwijderen

Lekker tutten met make-up is heerlijk, maar een vlek is zo gemaakt. De meesten van ons zullen kleding direct in de was gooien zodra we een vlek maken, maar er zijn ook andere manieren om vlekken goed te kunnen verwijderen. Op Mona Mode vonden we bijvoorbeeld de bijzondere tip om verse make-upvlekken met vers brood uit je kleding te deppen. Dat klinkt vreemd en interessant. We hebben het nog niet geprobeerd, maar bij de volgende knoeipartij zullen we eens naar de broodtrommel grijpen om te kijken of het werkt.

Nagellak uit kleding verwijderen

Onlangs beschreven we hier op Vriendinnenonline nog de nieuwe nagellaklijn van Essence. Je nagels lakken kan een heerlijk ontspannende bezigheid zijn, maar natuurlijk gebeurt er ook wel eens een ongelukje; een omgestoten potje op tafel, een veeg in je kleding en bij de ergere klungels onder ons wil het ook nog wel eens in het haar belanden. Nagellak op je nagels kun je goed verwijderen met nagellakremover, maar zit de nagellak in je kleding dan moet je daarmee oppassen. Niet iedere stof reageert goed met de aceton die in de nagellakremover zit. Gelukkig zijn er ook andere manieren om nagellak veilig te verwijderen, namelijk met haarspray! In dit handige (Engelstalige) filmpje legt een vrouw uit hoe je met haarlak gemakkelijk nagellak uit je kleding verwijdert en bovendien geeft ze ook nog andere tips om nagellak uit stoffen te verwijderen. Heel handig voor iedereen die graag met nagellak in de weer is!

Heeft iemand hier nog handige tips om je kleding mooi te houden, of om vlekken te verwijderen?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?