Marieke verhuisde naar Groningen en zocht via VriendinnenOnline meiden in de buurt!
18 januari 2023 

Marieke verhuisde naar Groningen en zocht via VriendinnenOnline meiden in de buurt!

Door een aantal verhuizingen is Marieke (35 jaar) haar vriendinnen minder gaan zien. Inmiddels woont ze met haar kat Mila in Groningen, maar daar leerde ze nog niet zo snel nieuwe vriendinnen kennen. Marieke was vooral op zoek naar meiden waarmee ze regelmatig iets mee leuks kon gaan doen. En dus wilde ze graag andere mensen ontmoeten. Zo besloot ze over de drempel te stappen en een profiel aan te maken op VriendinnenOnline. Wij spraken haar over deze ervaring.

Waar was je naar op zoek?

Ik merkte dat ik het leuk zou vinden om met iemand of een groepje meiden te gaan wandelen, naar een voorstelling te gaan of gewoon lekker door de stad te slenteren. Ik ben na de periode van Corona meer tijd gaan inplannen voor leuke activiteiten, die ik naast mijn baan -bij een dagbesteding en administratiekantoor- kan doen. Zo ben ik begonnen met een schildercursus en yoga. Maar elke keer bij sporten of een yogales, dan had ik even contact met andere meiden, maar daar bleef het dan ook bij. Ieder ging dan weer zijn eigen weg. Dus toen ben ik een profiel gaan aanmaken om meiden te spreken die ook openstaan voor nieuwe vriendschappen. 

Hoe heb jij VriendinnenOnline ontdekt?

Ik hoorde van een kennis over VriendinnenOnline en nam een kijkje op de website. Het was even een drempel om een profiel aan te maken, maar ik ben er toch voor gegaan. Ik heb in mijn profiel aangegeven dat ik van wandelen, fietsen en yoga hou en dat ik op zoek ben naar vriendinnen die graag op avontuur gaan en van alles ondernemen. Vervolgens benaderde ik een aantal meiden op het forum en ontving ik zelf ook chatberichten van andere leden. Eén daarvan was Lisanne, daar had ik gelijk leuke gesprekken mee. Daar is sindsdien ook een goede band uit voortgekomen.

Hoe is dat contact verder gegaan?

Toen ik in contact kwam met Lisanne, ontstond er via de chat een leuk gesprek. Uiteindelijk nam ik na een aantal weken het initiatief met de vraag om iets af te spreken. Op zondagmiddag zijn we wat gaan drinken in de stad. We hadden meteen een heel leuk gesprek en later zijn we nog naar een voorstelling geweest van Iris Hond en gaan wandelen in Drenthe. We hebben raakvlakken die gaan over wat er binnen de maatschappij speelt, daar kunnen we heel lang over kletsen. En elke keer als we elkaar zien, dan ondernemen we een leuke activiteit. Precies waar ik op hoopte eigenlijk. 

Hoe ervaar jij vriendschap?

Ik vind vriendschap heel belangrijk, je kunt van alles met elkaar delen, er voor elkaar zijn, maar ook leuke dingen ondernemen samen. Als je actief bezig bent met vriendschap en er moeite voor doet, dan kan er een mooie band ontstaan. 

Een nieuwe vriendschap hoeft je niet perse te ‘overkomen’, daar moet je soms zelf actief voor aan de slag gaan. Zeker als je wat ouder bent, dan is het geen vanzelfsprekendheid dat je snel nieuwe mensen leert kennen. Online op zoek gaan naar vriendschap is zeker iets wat werkt. Het fijne is dat degene die ook op VriendinnenOnline zitten, sowieso op zoek zijn naar vriendschap. 

Hoe heb jij VriendinnenOnline beleefd? 

Ik vond het forum van VriendinnenOnline een leuke ontdekkingsreis. Er zitten verschillende meiden op uit alle delen uit Nederland, met verschillende levensfases en leeftijdscategorieën. Je kunt dus echt op zoek gaan. Aan de hand van een profiel kun je vervolgens de interesses bekijken en inschatten of het mogelijk kan klikken. 

Ik vind het wel heel belangrijk om dichtbij mijn kernwaarden van een vriendschap te blijven zoals; initiatief nemen, regelmatig afspreken, lol hebben en diepgang in de vriendschap. Die heb ik voor nu gevonden en daar ben ik heel dankbaar voor! Ik zou het ook zeker aanraden aan anderen, dat heb ik ook aan mijn tante gedaan. Het is laagdrempelig en er zitten zoveel verschillende vrouwen op. Als je echt openstaat om nieuwe mensen te leren kennen en het initiatief neemt, kun je er zeker een mooie vriendschapsband opbouwen!

Over de schrijver
Zana is een echte verbinder. Ze helpt leden om met elkaar in contact te komen en samen leuke activiteiten gaan ondernemen en organiseren. Het onderwerp ‘vriendschap’ is haar op het lijf geschreven en ze interviewt regelmatig vrouwen over dit mooie thema.
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?