New York of San Francisco

Beide steden bezocht ik een aantal jaar geleden. Fantastische tijd. En dan met heimwee weggaan en jezelf voornemen om ieder jaar terug te komen. Realiteit blijkt uiteraard anders. Er zijn nog zoveel meer steden. Maar eerlijk is eerlijk: geen van de andere steden kan tippen aan New York of San Francisco. Tijd om beide steden te vergelijken op gebied van food, shoppen, to see, to do, en het groen in de stad.

CHECK 1: Wereldse cuisine vs super healthy

chinatown

Volgens mij kent geen andere stad zoveel verschillende eetculturen als New York. Natuurlijk ken je Chinatown en Little Italy, maar er is zoveel meer. Sterker nog; er is geen cuisine denkbaar waarvan je in New York niet een aantal goede restaurants hebt.

Kom je in San Francisco, maak je dan op voor quinoa, spelt, smoothies en salades. In San Francisco is healthy het sleutelwoord. Gelukkig betekent dit niet dat het niet super lekker kan zijn. En ja hoor… Een extra energie boost tijdens een stedentrip is nooit verkeerd.

Winnaar: San Francisco

CHECK 2: Central Park vs Golden Gate Park

Deze keuze is relatief makkelijk. Niets ten nadele van het Golden Gate Park met haar fantastische Japanse tuin. Maar Central Park is een wereld apart. De beelden van Central Park ken je uit films, maar in het echt is het zoveel groter en mooier. Huur hier zeker een fiets of ga hardlopen. Central Park is de perfecte getaway midden in de stad.

Winnaar: New York

CHECK 3: Ground zero vs Alcatraz

9/11museumIk bezocht New York na 9/11, maar nog voordat het monument was geopend. Lopende langs de rampplek zag je de enorme leegte midden in de stad. Een leegte die niet alleen zichtbaar was, maar jaren na dato ook nog steeds voelbaar. Het meest indrukwekkend was het kleine museum waar de persoonlijke verhalen van de overledenen gedeeld werden.

Ook indrukwekkend is Alcatraz. Vanaf Fishermans Wharf zie je het eiland al zo dichtbij liggen. Bizar… Zo dichtbij en toch heeft niemand kunnen ontsnappen. Eenmaal op het eiland namen we de audiotour. Dankzij deze audio voel je hoe het leven in de gevangenis is geweest. Zo echt dat het bijna eng is. Toch kies ik voor Ground Zere in New York. 9/11 staat nog zo in je eigen geheugen gegrift, dat het intenser is dan Alcatraz.


Winnaar: New York

CHECK 4: Fifth Avenue vs Haight Ashbury

fifthIn New York zijn de dure merken volop vertegenwoordigd. New Yorkerse vrouwen gaan voor een paar Louboutins in de kast (of eigenlijk liever meer dan n paar). In San Francisco sieren vintage en retro de winkeletalages. Zeker in de wijk Haught Ashbury (Go there!).

Heb je dan in New York geen vintage? En geen Louis Vuitton in San Francisco. Tuurlijk wel. Niets is zo zwart-wit. Soho & Nollita in New York zijn zeker fantastische wijken om in leuke boetiekjes te vinden. Het straatbeeld in San Francisco is over de gehele linie misschien net iets alternatiever, waar New York de designerstijl omarmd.

Winnaar: San Francisco

CHECK 5: Manhattens skyline vs de Golden Gate Bridge

GoldenGate

Een moeilijke en bepalende keuze. De skyline van Manhatten is adembenemend. Zo mooi dat je een vreugdedansje wil maken. Dat je jezelf in je arm knijpt omdat je het niet kan geloven. Manhatten maakt je zo klein. De skyline geeft het gevoel van onbegrensde mogelijkheden.

Maar het gevoel wanneer je via de Golden Gate Bridge San Francisco binnenrijdt is ook fantastisch. Absolute vrijheid. Nog even een blik in de achteruitkijkspiegel, de Full House tune op de radio… Ja, wat een plaatje!

Winnaar: Sorry… ik kan echt niet kiezen!

Ga dus echt zelf deze steden bezoeken en maak je eigen keuze. Wat mij betreft mogen deze steden sowieso op niemands to do lijstje ontbreken!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?