Met mooie strakke billen de zomer in!
14 april 2015 

Met mooie strakke billen de zomer in!

Cellulite, wat is dit eigenlijk?

Cellulite wordt ook wel sinaasappelhuid genoemd, omdat de huid op de schil van een sinaasappel lijkt: kuiltjes, bobbels en putjes in je huid. Vaak zie je dit terug op billen, heupen, dijbenen, buik en bovenarmen. Deze hobbels en bobbels worden veroorzaakt door een verstoring van het onderhuids bindweefsel, een toename van het aantal vetcellen n de grootte van deze vetcellen. Hierdoor wordt de afvoer van vocht en afvalstoffen verminderd. Je huid voelt vaak koud aan en wordt onder invloed van de zon niet bruin.

Let op! Cellulite is wat anders dan Cellulitis. Cellulite is ongevaarlijk! Maar Cellulitis is een medische aandoening die veroorzaakt wordt door een bacterile infectie, deze gaat gepaard met roodheid, warmte, zwelling, pijn en koorts. Cellulite komt zowel bij vrouwen als mannen voor. Helaas zijn wij vrouwen ruim in de meerderheid! Van alle vrouwen heeft 90% te maken met cellulite! De laatste jaren komt het zelfs steeds vaker voor.

Cellulite en oorzaken

Cellulite wordt veroorzaakt door meerdere factoren. Vaak wordt gedacht dat overgewicht een oorzaak is. Dit is niet zo! Wel heeft vaak afvallen en aankomen van gewicht invloed op de mate van cellulite. Een ongezonde leefstijl, een disbalans in je hormonen, leeftijd en erfelijkheid spelen allemaal mee.

Leeftijd

Als je ouder wordt neemt de elasticiteit van je huid af onder invloed van je hormonen. Dit zorgt ervoor dat je huid als het ware krimpt. Hierdoor ontstaan niet alleen rimpels, maar ook hobbels en bobbels. Dit laatste komt doordat de druk op de huid toeneemt en vet, afvalstoffen en vocht naar buiten worden geduwd.

Erfelijkheid

Je onderhuids bindweefsel kan veel vetweefsel bevatten. Erfelijke factoren bepalen in welke mate dit vetweefsel gaat groeien. Ook bepalen je genen de snelheid van je stofwisseling: de opname van stoffen uit voeding en het afbreken van overtollige stoffen. Hoe trager je stofwisseling is, hoe groter je risico is op overgewicht.

Andere oorzakelijke factoren

Aan erfelijke factoren kun je natuurlijk niets veranderen. Dat je ouder wordt ook niet, maar je kan wel invloed uitoefenen op de snelheid van veroudering! Zo zijn er ook voor cellulite tal van oorzaken die je zelf wl kan aanpakken!

Pak cellulite nu zelf aan!

Het kan dus iedereen overkomen, ongeacht leeftijd, geslacht en hoeveel (over)gewicht je ook hebt. Zelfs als je slank bent heb je kans dat je cellulite ontwikkelt!

Vaak wordt gedacht dat je ingewikkelde of dure oplossingen nodig hebt om cellulite te voorkomen of te verminderen. Maar het kan ook heel simpel. Je kan cellulite namelijk zelf voorkmen en verminderen door bewust te kiezen voor een gezonde leefstijl. Hoe?

Onze unieke Billen-10-daagse

Ben je door het lezen van onze blog vastberaden om eindelijk wat aan je cellulite te doen? Durf je het aan om je stralende huid terug te krijgen? Doe dan mee aan onze GRATIS Billen-10-daagse. In 10 dagen leren wij je wat jij zelf kan doen om deze hobbels en bobbels te lijf te gaan. Dit gaan we doen met specifieke sport oefeningen, informatie over voeding, hormonen en leefstijl n adviezen!

Geef je hier op http://alsafvallennietlukt.nl/billen-10-daagse/

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?