Met deze erop uit tips komen jij en je kids de zomer door
07 juli 2014 

Met deze erop uit tips komen jij en je kids de zomer door

Vaak vervelen de kids zich aan het einde van de zomervakantie. En een dagje Efteling is leuk maar je portemonnee wordt er niet zo blij van. Het kan ook goedkoper, met deze leuke tips tussen de 5-20 euro per persoon kom je de zomer wel door.

Spoorwegmuseum

In het museum staat ‘beleving’ centraal. Je kunt niet alleen de mooie historische treinen bekijken, er is van alles te doen en te beleven. De verschillende ‘werelden’ van het museum vertellen het verhaal van bijna 175 jaar spoorwegen in Nederland. Saai? Helemaal niet! Vooral voor kinderen is het een feest om de ‘werelden’ van Het Spoorwegmuseum te ontdekken. Buiten kunnen de kids zich uitleven in de speeltuin en meerijden in het kindertreintje. Kinderen t/m 3 jaar zijn gratis, anders betaal je 16 euro per persoon.

Kabouterland

In het hart van het Drentse dorpje Exloo ligt Kabouterland. Een leuke dag uit vol met kabouters, trollen, dieren en volop speelgelegenheid in diverse speeltuinen zowel binnen als buiten. Ga mee op avontuur! Dolend door een geheimzinnig konijnenhol kun je de kabouters van dichtbij bespieden. Maak een spannende tocht door de trollengrot, loop via een overdekt wandelpad langs bijzondere planten en leuke kleine exotische dieren naar de raadselachtige kasteelrune. Leuk voor kinderen in de leeftijd van 2-12 jaar de entree is 7,50 per persoon.

Henschotermeer

Lekker luieren en genieten van de mooie omgeving. Zwemmen in het meer. Je een piraat wanen op een piratenschip. Bouwen aan je eigen zandkasteel. Hardlopen rond het meer. Wandelen langs weiden, bos en strand. Of met een verrekijker speuren naar een ree, bosuil of boomvalk
Het kan allemaal in, bij en om het Henschotermeer: een unieke zwemplas met witte Caribische stranden, middenin de mooiste bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Komt u met de auto, koop dan binnen twee uur een dagkaart bij de automaten en betaal 10 euro voor de hele dag parkeren.

Boot huren

Huur eens een boot bijvoorbeeld bij Kaag of Giethoorn. Je neemt een eigen picknickmand mee en met niet al te veel wind, is het bij een graad of 15 en een zonnetje al heerlijk vertoeven op de boot. Vaak hebben bootverhuurders ook zwemvestjes voor de kids.

Kinderboekenmuseum

In het Kinderboekenmuseum in Den Haag maken kinderen spelenderwijs kennis met jeugdliteratuur. Leren, beleven en doen staan bij een museumbezoek centraal. Alle tentoonstellingen en workshops van het museum stimuleren de eigen fantasie en wakkeren plezier in lezen aan. De diverse museumlessen zijn behalve leerzaam ook spannend en verrassend. Entree ligt tussen de 6 en 8,50 euro. Het museum is voor alle leeftijden.

DippieDoe

Beleef een dag vol speelplezier die je niet snel zult vergeten in DippieDoe in Best. Er zijn binnen en buiten meer dan 50 leuke attracties voor alle kinderen t/m 13 jaar. De waaghalzen stappen in achtbaan Tyfoon en de kleinsten kunnen lekker spelen in de Softplay hoek of speelhaven. Klimmen, glijden, zweven, voor ieder wat wils. De Entree is 11,95 per persoon. Leuk voor kinderen in de leeftijd van 0-13 jaar.

Archeon

De Archeotolken wonen in Archeon te Alphen aan den Rijn en als bezoeker kan je mee doen met het dagelijks leven. Er zijn vele historische activiteiten voor jong en oud. Er is vermaeck en het gladiatoren gevecht in de arena is de plek waar je als bezoeker jouw stem kunt uitbrengen. Het Archeologiehuis met het Romeins museum, ondergebracht in de Romeinse Villa Rijswijk, toont een overzicht van de drie perioden; prehistorie, Romeinse tijd en middeleeuwen, met vele vondsten, films en actieve onderdelen. Archeon heeft als doelstelling om het cultureel materieel en immaterieel erfgoed van Nederland zoals wij dit tonen te behouden en door te geven aan de volgende generaties. Respect voor de aarde, natuur, mens en omgeving zijn belangrijke waarden in dit streven. Leuk vanaf 4 jaar en de entree is tussen de 14-17 euro als je online bestelt.

Ezel rijden

Door het wandelen met ezels kun je optimaal genieten van de prachtige natuur in Epe op de Veluwe. Op een verrassende manier onthaasten; een volledig verzorgde dag plezier voor jong en oud.
Het ezelrijden is bedoeld voor kinderen, er kan tot 50 kg op de ezel worden gereden. Er zijn korte en lange tochten voor je uitgestippeld. De kosten liggen tussen de 15-50 euro.

Heb jij nog leuke tips om de komende zomer met de kinderen te ondernemen?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?