Meisje van glas - Frank Gunning
11 oktober 2014 

Meisje van glas - Frank Gunning

‘Meisje van glas’ is opgedeeld in vier hoofdstukken en begint met het verhaal van Eva. Door de aandoening Situs Inversus heeft Eva negen maanden lang hart tegen hart gelegen met haar gezonde tweelingzus Hanna. Ook na de geboorte blijft de band tussen de zussen sterk, maar terwijl Hanna leeft voor twee, zit Eva meestal thuis of in het ziekenhuis. Toch gaat ze niet bij de pakken neer zitten. Zo besluit Eva, op de vlucht voor haar ouders, samen te gaan wonen met Erik, die boven het revalidatiecentrum woont. Maar ondertussen verzwijgt ze een belangrijk deel van haar leven.

In deel twee neemt Gunning je mee naar het leven van Flo. Zijn moeder valt op een dag dood neer en zijn vader was al zo goed als buiten beeld. Richter neemt de zorg van zijn broertje op zich in een kraakpand, maar intussen kan Flo niet vergeten dat hij op de dag van de begrafenis werd aangerand. Tijdens een nacht doet Flo een ontdekking in het park. Niet lang daarna besluit hij te verdwijnen vanwege een huiveringwekkend geheim.

Het derde deel wordt beschreven door de ogen van H.U. Kampvliet van Beurden, die toekijkt hoe zijn zoon, ook wel Strijdvloed genoemd, duivelse activiteiten uitvoert. Op het landgoed waar de oude man hard voor had gewerkt, worden activiteiten met betrekking tot dieren en deze prepareren verzorgd. Daarnaast heeft de zoon een relatie met een minderjarige jongen en houdt hij zich vooral schuil in n van de gebouwen. Kampvliet probeert met gevaar voor eigen leven te achterhalen wat Strijdvloed nu werkelijk uitvoert. Is het gedrag de schuld van zijn strenge opvoeding of is zijn zoon gewoon een slechte man?

Langzaamaan lijken alle personages een band met elkaar te hebben. In het laatste hoofdstuk wordt door de ogen van Eva duidelijk hoe iedereen met elkaar verbonden is.

De ene ontdekking is nog huiveringwekkender dan de andere, maar toch heeft ‘Meisje van glas’ een sprookjesachtige schoonheid. Fantasierijk is schrijver Frank Gunning in ieder geval wel. Mocht je van boeken houden met goed uitgewerkte, bijzondere en bizarre personages met een vleugje horror, dan zit je bij ‘Meisje van glas’ goed. Ondanks dat moet je als lezer wel een sterke maag hebben, want niets is te vreemd voor deze debutant.

boek

‘Meisje van glas’ is hier te koop voor 18,99 of hier als Ebook voor 11,99

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?