Meer liefde voor jezelf

Ja, shit happens. Die dingen gebeuren nu eenmaal. Maar heeft het zin om boos of geïrriteerd te worden op jezelf? Nee, want het verandert niets aan de situatie. We hebben allemaal wel eens een offday. Hoe komt het dat we zo’n dag hebben. Hebben we een slechte nachtrust achter de rug? Zitten we niet lekker in ons vel? Hebben we iets in onze privésfeer dat veel van ons vraagt en dat ons raakt? Zo’n offday komt ongetwijfeld ergens vandaan.

Laten we op dagen als deze eens extra lief zijn voor onszelf. We hoeven niet zielig gevonden worden, maar iets meer liefde geven aan onszelf kan echt geen kwaad. Verwen jezelf met een lekkere warme douche of een heet bad. Gun jezelf een vrije avond met een fijne serie, een goede film of een pakkend boek. Maak het gezellig in huis met bijvoorbeeld heerlijke geurkaarsen.

We hoeven niet alleen met een offday extra lief te zijn voor onszelf. Sterker nog, dit is ook van belang in ons dagelijks leven. Hoe lastig het ook is, maar je moet jezelf toch echt op die eerste plaats gaan zetten. Je kunt pas goed voor een ander zorgen als je eerst goed voor jezelf zorgt. Geef je collega aan dat je hem wel wilt helpen, maar wel wanneer jij er tijd voor hebt. Doe wat goed voor jou is. Gun en geef jezelf meer liefde.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?