Markthal Rotterdam

De Markthal is een overdekte versmarkt in het centrum van Rotterdam. In oktober 2014 werd de Markthal onder veel belangstelling geopend en sindsdien is de Markthal al echt een begrip geworden in Nederland. Niet zo gek als je bedenkt dat dit concept geheel uniek is in Nederland. De bedenkers van de Markthal hebben zich laten inspireren door overdekte markten in grote steden als Madrid, Barcelona, Stockholm en Valencia.

De Markthal heeft niet alleen zoveel aandacht gegenereerd door het unieke concept. Het gebouw zelf is ook erg opvallend door de enorme omvang en de unieke hoefijzervorm. Op het plafond van de marktvloer is een enorm kunstwerk aangebracht, ‘The Horn of Plenty’ genoemd. Dit kunstwerk is het grootste kunstwerk van Europa met een oppervlakte van 11.000 m2. Boven de Markthal bevinden zich luxe apartementen en onder de Markthal een enorme parkeergarage. Kosten noch moeite zijn gespaard om de Markthal tot een succes te maken.

Markthal delicatessen

En een succes is de Markthal te noemen. De marktvloer bestaat uit zo’n 100 versunits waar de meest uiteenlopende aanbieders te vinden zijn. Natuurlijk vind je hier, zoals op elke andere markt, een groenteboer, kaasboer, slager, visboer en bakker. Maar er is zoveel meer. Zo vindt je er diverse aanbieders van noten en vruchten, veel verkopers van lokale producten en veel aanbieders van diverse delicatessen. De aanbieders die in de Markthal staan vallen vooral op door vakmanschap en uitstekende kwaliteit. Natuurlijk vind je hier ook enkele koopjes die je normaal gesproken op de markt vindt, maar wat de Markthal echt bijzonder maakt is het exclusieve aanbod. Je kunt het eigenlijk niet zo gek bedenken of het wordt hier verkocht. De meest exotische vruchten, de heerlijkste kazen en echte seizoensproducten allemaal onder één dak.

Buiten het versaanbod om bevinden zich op de marktvloer ook nog diverse horecaondernemers. Zo kun je op je gemak koffie drinken, maar ook genieten van bijvoorbeeld tapas, churros, sandwiches, hamburgers, the dutch weedburger, sushi of frozen yoghurt.

Arq in markthal

De Markthal is alle dagen van de week geopend. Maandag t/m donderdag en zaterdag van 10.00 tot 20.00, vrijdag van 10.00 tot 21.00 en op zondag van 12.00 tot 18.00. De Markthal ligt midden in het centrum van Rotterdam, aan de Nieuwstraat. Tegenover de Markthal bevindt zich station Blaak, dus de Markthal is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. Mocht je met de auto willen komen dan biedt de ondergrondse parkeerplaats meer dan voldoende plek tegen een tarief van € 1,50 per 30 minuten van maandag t/m donderdag en € 1,70 per 30 minuten van vrijdag t/m zondag.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?